Lider u regionu do 2013.

Tender za privatizaciju Beogradskog sajma biće objavljen krajem februara, a do sada je pripremljeno od 95 do 98 odsto potrebne dokumentacije, izjavio je Tanjugu generalni direktor sajma Anđelko Trpković. Trpković je rekao da je privatizacioni savetnik završio svoj posao, a ostalo je još samo da se definišu tenderski uslovi kako bi mogao biti objavljen. 

Prema njegovim rečima, pismo o namerama poslali su, između ostalih, "Rid egzibišen", kao najveći svetski organizator sajmova, Sajam "Rimini" kao jedan od najlepših u Evropi i francuska kompanija "Žil Elivent", koja upravlja sa 25 sajmova u Evropi. On je naveo da je pred Novu godinu održan sastanak s ministrom trgovine koji je nadležan za razvoj Beogradskog sajma, predstavnicima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i direktorom Agencije za privatizaciju, na kojem su dogovoreni dalji koraci, neophodni da bi se došlo do cilja. 

- Cilj privatizacije jeste da se pronađe strateški partner koji će omogućiti dalji razvoj Beogradskog sajma, koji je u proteklih nekoliko godina zaista došao do određenog nivoa. Zaključeno je da treba da radimo na razvoju samog prostora Beogradskog sajma i na internacionalizaciji naših sajamskih događaja u regionu - rekao je Trpković. - Beogradski sajam je zainteresovan za pronalaženje strateškog partnera iz sajamske industrije, jer suština je u tome da zbog značaja sajma za grad i region, budući vlasnik bude neko ko se direktno bavi sajamskom industrijom, a ne neke finansijske institucije ili preduzeća iz neke druge privredne grane. Verujemo da Beogradski sajam u 2013. godini može da bude apsolutni regionalni lider sajamskih manifestacija - ukazao je direktor. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još