ZA DUŽU AKCIJU: Kako usporiti preranu ejakulaciju?

Do problema u vezi često može doći ako muškarac ima problem sa prevremenom ejakulacijom. Iako se o tome retko priča, ovo je briga koju ima veliki deo populacije. Zbog toga se ona ubraja u jedan od najčešćih oblika seksualne disfunkcije kod muškaraca. Ona može prouzrokovati ozbiljne probleme u vezi ili braku, što loše utiče na samopouzdanje i kvalitet života mnogih parova.

Kada veza zapadne u krizu, on se obično povlači u sebe, izbegava seksualne odnose, a može postati i agresivan u pokušaju da krivicu svali na partnerku.

Prevremena ejakulacija zapravo je ejakulacija sa minimalnom seksualnom stimulacijom koja nastaje pre, za vreme ili neposredno posle penetracije, pre nego što oba partnera to žele. Smatra se da "normalna" dužina seksualnog odnosa iznosi od 2 do 7 minuta.

Iako ovo deluje kao bezazleni problem, njen uzrok gotovo uvek leži u psihi muškarca, zbog čega je najbolje pomoć potražiti kod psihologa ili psihijatra. Lečenje se obično sastoji u savetovanju i primeni specijalne tehnike prilikom seksualnog odnosa.

Muškarci koji prerano ejakuliraju tokom seksa trebalo bi da poboljšaju rad neuronskog sistema kako bi povećali seksualnu izdržljivost. Ključ je u tome da se ojača ljubavni ili pc mišić, jer će on omogućiti da sam seksualni čin duže traje, što će učiniti da i vaša partnerka bude zadovoljnija.

Jedan od najboljih načina da povećate svoju seksualnu izdržljivost u krevetu je metoda "kreni-stani". Ove vežbe možete sprovoditi tokom seksa ili dok masturbirate. Ukoliko vodite ljubav, napravite pauzu, a za to vreme promenite pozu ili partnerku zadovoljavajte na drugi način. Kada ste sigurni da vas je prošao nagon za ejakulacijom možete nastaviti seksualnu stimulaciju. Ovu vežbu možete ponavljati koliko god želite.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još