Novinarke zamenile manekenke

Drugi Dani venčanja protekao je u znaku muške i ženske modne revije, ali na malo neuobičajen način, jer su se na pisti umesto manekenki pojavile novinarke, TV lica, fotoreporterke, urednice, PR menadžerke...

One koje cele godine vredno pišu i izvlače informacije, ugovaraju reklamiranje, čitaju vesti na televiziji i jure s fotoaparatom ne bi li poznate ličnosti uhvatile u što škakljivijoj pozi, imale su priliku da prošetaju pistom i vide koliko je težak manekenski posao. S obzirom na to da je i novinarka portala www.Nadlanu.com bila jedna od učesnica, imate ekskluzivnu priču iz prve ruke.

Priprema za samo dva izlaska na pistu od po jedan minut počela je još popodne, pričom koreografa. Učili smo kako treba da se ponašamo na pisti, gde treba da se okrenemo, na koju stranu da gledamo, u kojim trenucima treba da se smejemo ili budemo malo ozbiljnije i šta se radi u slučaju da nam se desi nešto nepredviđeno. E pa, kad se desi... osmehnemo se, naravno, i nastavimo dalje.

Posle predavanja, jedna po jedna, išle smo na sređivanje frizure za koju je bio zadužen poznati estradno-frizerski čarobnjak Aleksandar Kapriš. Objasnio nam je da ne treba da imitiramo druge već da budemo originalne i maštovite, a to možemo da ostvarimo samo ako u sopstvenom telu ne živimo kao podstanar već kao domaćin. Pošto je u pitanju bila svečana prilika, njegov predlog bio je da, pored obaveznih šiški koje su ove sezone hit, imamo blago podignutu kosu sa čupercima i modernim detaljima koji drže punđu ili rep i izgledaju kao da će svakog trenutka pasti. Pažljivo je birao ukrase za kosu: šnale, ukosnice, gumice, mašnice, cvetiće, krunice i uskladio ih sa celokupnim izgledom.

Sa sređenom frizurom preselile smo se u šminkernicu, gde smo dobile mačkasti ljubičasti, zeleni, plavi ili sivi pogled i senzualne usne sa mnogo sjaja. Konačno, na red je došlo i to malo/veliko zadovoljstvo - oblačenje venčanice. E, tada je nastao pravi metež. Jurile su se sandale, bidermajeri, torbice, žiponi, a pomoć pri oblačenju bila je neophodna. Za svaku "manekenku" bila je zadužena po jedna devojka, koja je pertlala korsete i nameštala nas do samog izlaska pred publiku. Moram vam priznati da ni manekenkama nije lako. Toliko frke i panike zbog dva, tri minuta.

I pored velike treme, sve je proteklo u najboljem redu. Šta reći na kraju, osim da su buduće mlade na ovom sajmu mogle da pronađu sve. Zapravo, skoro sve. Niko nije nudio mladoženje, osim jednog najhrabrijeg, koji se odvažio i zaprosio novinarku "Gazete" Cvijetu Radović. Tako da je ova naša priča ipak uspela i imala srećan kraj.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još