Kongresni centri spremni za budućnost

Kongresni centri u Srbiji spremno će dočekati predviđene skupove, koji će biti organizovani tokom čitave godine, najavili su predstavnici tih centara. Na konferenciji posvećenoj stvaranju platforme za afirmaciju "kongresne industrije" u Srbiji, u okviru "Miting vika", direktorka beogradskog Sava centra Jasna Dimitrijević najavila je da će taj centar, s proširenim kapacitetom, dočekati 300 planiranih skupova. Ona je dodala da Sava centar raspolaže sa 7.000 mesta u 18 velikih i 20 malih sala. 

Dimitrijevićeva je rekla da će Centar do oktobra uspešno "ispratiti" i osam važnih međunarodnih događaja, među kojima je i Svetski kongres Međunarodnog instituta za štampu (IPI), od 14. do 17. juna ove godine, kada će se okupiti nekoliko stotina uglednih urednika, vlasnika medija i novinara. Pomoćnik generalnog direktora "Master centra" u Novom Sadu Nebojša Drakulić rekao je da taj objekat poseduje 1.000 plus 350 kongresnih mesta, šest sala sa po 100 mesta i jednu veliku salu sa 350 mesta, opremeljenu najnovijim audio-vizuelnim uređajima. 

Expo centar u Beogradu biće domaćin niza manjih manifestacija, među kojima je najznačajnija Skupština Asocijacije evropskih gradova, a za posetioce će najzanimljivije biti Sajam trkačkih automobila Formule jedan, najavio je direktor Dejan Starčević. Učesnici skupa su rekli da je "Miting vik" organizovan sa željom da se podstakne saradnja u ulaganju u infrastrukturu i obezbedi podrška prilikom podnošenja kandidatura za dobijanje organizovanja međunarodnih skupova i prezentaciju kongresnih i turističkih potencijala naše zemlje. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još