KORONA U ZOOLOŠKOM VRTU U VAŠINGTONU: Šest lavova i tri tigra pozitivni na virus

Šest lavova i tri tigra u zoološkom vrtu u Vašingtonu pozitivni su na koronavirus i dobili su tretman za njihove simptome, saopštili su zvaničnici zoo vrta.

- Prošlog vikenda čuvari su primetili pad apetita, kašljanje, kijanje i apatiju kod šest afričkih lavova, jednog sumatranskog i dva sibirska tigra koji su pozitivni na Kovid-19 u preliminarnim testovima - naveo je zoo vrt u saopštenju.

Narednih dana očekuje se da rezultati testova potvrde taj nalaz.

Zaražene životinje leče se antiinflamatornim lekovima, lekovima protiv mučnine i antibioticima zbog rizika od pneumonije. Zvaničnici vrta istakli su da javnost nije u opasnosti pošto postoji znatna razdaljina između staništa životinja i posetilaca.

Nijedna druga životinja u vrtu nije pokazala znake infekcije, dodali su.

Vakcinacija životinja

Više američkih zooloških vrtova, uključujući i onaj u Vašingtonu, najavili su da u utorak pokreću kampanju vakcinacije životinja koje su podležne inficiranjem Kovidom-19.

Pored divljih mačaka i majmuni su već bili pogođeni virusom širom zemlje, tako je više gorila u zoološkom vrtu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji testirano pozitivno na kovid prošle nedelje.

Da bi predupredili zarazu, životinje u zoološkom vrtu u Vašingtonu će biti vakcinisane narednih meseci serumom koji je razvila specijalizovana firma Zoetis.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još