DECU OBLIKUJEMO SVOJIM POSTUPCIMA, A NE REČIMA: Goca Tržan o karijeri, zdravstvenom stanju i ćerki Leni

Ne samo što je pop zvezda koju prate na svakom koraku, bomba u malom pakovanju, Goca Tržan je elokventna, otvorena i spremna da govori ne samo o muzici već i o pojavama koje svakog dodiruju. Nju je lepo slušati i gledati, zna ko je i šta je, ne gura se tamo gde smatra da joj nije mesto, a po njoj se vidi da iza svega toga stoji stabilan život pun ljubavi.

Šta za vas znači biti zadovoljan u životu?

- Ne moraju iste stvari da nas usrećuju. Nekoga usrećuje nova Luj Viton torba, a nekoga da se popne na Crni Vrh. Meni je zadovoljstvo povezano sa mirom koji ne može ništa da zameni. Zdrava mi je porodica, zdravo mi je dete, a to mi pomaže da rešim situacije kada se dešavaju problemi u poslu, kada se nema para. Bez para mogu, ali bez emotivnog zadovoljstva ne mogu. Sve probleme mogu da podnesem ako se budim pored nekoga ko je uspeo da me učini srećnom ženom. Ja sam namireno dete.

Ljubav je ipak iks faktor?

- Ekstremno sam emotivna osoba i važno mi je da sam voljena. Možda mi je još važnije da strasno volim. Kada si voljen imaš veću odgovornost, a kad voliš to radiš bez ikakvih očekivanja i rezerve.

Kako vaša ćerka Lena doživljava takvu sreću?

- Samo su deca zadovoljnih i srećnih mama srećna deca. Roditelji koji su zadovoljni životom mogu deci da pruže sigurnost. Mi zračimo, naše nesreće pogađaju ih mnogo dublje nego što zamišljamo. I Lena je naučila šta znači biti srećan. Deca upijaju naše navike, na nesvesnom nivou smo im model, a oblikujemo ih svojim postupcima, a ne rečima. Ona oseti kad sam nervozna i odmah pita šta mi je. Evo, Raša dobacuje da sam nervozna jer uopšte ne pijem alkohol. Šalu na stranu, dozovimo se u pamet, i ja ću, jer ako svojoj ćerki pokažem da trpim, ili nepotrebnu manipulaciju, pretvoriće se u istu takvu osobu.

A žrtvovati se za njih?

- Često govorimo kako sve treba "svojoj deci, svojoj deci", a ništa ne činimo za sebe. Čineći za sebe činimo najviše za svoju decu, jer te vide kao osobu koja brine o sebi, pa će to činiti i oni na pravi način.

Pevačima je krenuo posao ovog leta nakon duge pandemijske pauze. Radite li i ima li vajde od toga?

- Svi smo u nekom, da kažem polugrabljenju, da zaradimo nešto. Šta ako nas ugase za par dana? Ali, koliko je para dovoljno da te obezbedi? Nema tih para. Ima posla, ljudi su se opustili, žele da se vesele, uživaju, vole. Pevam, ali se ne trudim da prihvatam baš svaku ponudu, jer čovek ipak mora da se sačuva. Ne mogu sve da radim po svaku cenu.

Dobro izgledate i dobro se držite. Košta li to?

- Najiskrenije - košta. Da biste kupili dobru kremu koja radi posao, treba mnogo da platite. Ali, dobar izgled se neguje na razne načine. Ne moraš da izgledaš plastično kao svi drugi. Za mene to nije dobar izgled. Danas svako može da bude lep, danas lepota nije dar od boga. A zapravo jeste dar od boga. Izgled treba negovati iznutra. To što ćemo na sebe da nabacimo nove trendove, ubacimo razne inekcije, nije garancija, iako nemam ništa protiv. Ima mnogo žena koje su samo na tome, pa ipak ne izgledaju dobro. Čak ni same nisu zadovoljne. Nezadovoljne žene mogu da trpaju na sebe sve i svašta, a i dalje će biti nesrećne. Puno znači kakvom energijom zračite i šta radite od sebe. Želim da imam bore smejalice jer su one moj život. Želim da nosim svoj život na svom licu. To je to.

Za izgled je bitno i zdravlje. Kakva je situacija kod vas?

- Najbitnije je mentalno zdravlje. Ja sam prilično zdrava žena, hvala bogu, čak možda zdravija od mog muža koji je mlađi od mene. Vodim računa o zdravlju, treniram, vozim bicikl, izlazim na sunce, ne buljim u Instagram pa da pijem suplemente. Za mene je najbolji provod na svetu da odem na planinarenje, pešačenje. Ove godine smo ponovo bili u Austriji, najvećem avantura parku u Evropi, i ja sam barabar sa onom dečurlijom prešla sve prepreke i ponosna sam na to.

Šta radite noću?

- Spavam. Žena u mojim godinama mora da ima bjuti slip. Znam šta vas zanima da li radim noću, ali ja to obavim preko dana, jer je dan najbolje vreme za to. Noću spavam, moje tri mačke legnu preko preko mene i svi se čude kada se naspavana javim na telefon u sedam ujutru.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: gocatrzan/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.