POSUMNJALI SMO, ALI NISMO SMELI DA GA OSUDIMO: Baka Viktorije Mitrović otkriva potresne detalje silovanja unuke!

Nakon što je u javnosti kao bomba odjeknula vest da je aktuelna zadrugarka, Viktorija Mitrović, kao devojčica silovana od strane lokalnog sveštenika, u novo izdanje emisije "Premijera - Vikend Specijal" uključila se njena baka, Regina Spasić.

Regina je na samom početku razgovora sa reporterom Nemanjom Vujičićem otkrila kako se oseća nakon sinoćnjeg priznanja svoje unuke u "Zadruzi".

- Sve mi se vraćalo, sve slike... To je za mene udarno, bila sam na poslu, od koleginice sam čula šta je Viktorija pričala u "Zadruzi". Ovo je za mene veliki udarac - priča Viktorijina baka i nastavlja:

- On je držao veronauku u školu, svake nedelje je odlazila kod njega na časove, bila je i u horu kod njega. Jednog dana nije došla iz škole, mi smo je tražili, drugarice je nisu videle, dok nismo saznali od njene tetke da je ona u Kovinu i da želi da ide u Kragujevac. Valjda nije htela da kaže šta se desili sa sveštenikom, ali ne znam gde će, kad nije otac tamo.

Ona se prisetila i kako se saznalo za ceo slučaj.

- Htela je da sakrije, ali sam je pritisla. Rekla je da je kod oca Milovana, torba je bila tamo, sedeo je na nekom kauču, pijan u donjem vešu. Pljunula sam ga, on čuva nečiju torbu, posumnjali smo, ali nismo smeli da ga osudimo, jer je samo torba tamo. Ali znali smo iz priča da je bezobrazan čovek, ali nikome nije palo na pamet da je silovao nekog. Socijalno nam je rekla da za to ne možemo da optužimo, ali celo selo zna kakav je on. Znali su svi da je nasilan kad popije i da ne zna šta radi kad je pijan. Jednu babu je takođe maltretirao, ona je sad pokojna, ali kad je babu napao, nakon što je ta baba sahranila sina, on je nju napao. Baba počela da vrišti, da nije čuo komšija, svašta bi bilo - priča iskreno potrešena gospođa i dodaje:

- Viktorija je bila dosta povučena, bleda, i odsutna. Uvek sam bila bliska sa njom, htela sam da saznam šta se dešava, sve mi je bila sumnjivo. Ali onda ju je tetka, sestra njena majke, zamolila da prizna ako joj je sveštenik nešto uradio... Viktoriju je bilo sramota, nije htela da kaže, ali onda je njoj priznala. Zvala me je ćerka da mi potvrdi i odmah smo otšili u policiju. Užasno stvarno, ovo što se desilo, ni Bog ne može da mu oprosti. Dok sam živa neću zaboraviti, nisam mogla da spavam ni sinoć, sve ovo je jako bolno za sve nas.

- Meštani su pisali peticiju da uklone sveštenika sa pozijice, celo selo se diglo da više ne bude sveštenik. I tada je skinut, nije više bio sveštenik. Njegovu suprugu sretnem često, živi prekoputa, ali ja sa njom nemam ništa. Sve komšije znaju, svi su se čudili što je samo pet godina bio u zatvoru... Ja sam rekla da je morao da bude doživetno, a moj suprug je rekao da ne želi da ga sretne jer će biti svašta. Ja ga nisam videla, ali jedan čovek priča da ga je video, ali ne znam da li je to istina. Kako je otišao u pritvor, nisam ga videla i ne daj Bože da ga vidim. Nadam se da se to neće desiti - kazala je Vikina baka.

Ona je otkrila da je sveštenik dolazio kod njih u kuću.

- Dolazio je i kod nas u kuću, svetio je vodicu, krstio mi je decu... Zato smo i imali poverenje u njega, on je ipak bio Božji sluga. Ali, eto, šta da radite, niko nije znao dok se nije desilo ovo sa Viktorijom. Kasnije se otkrilo i da je kockao, opijao se - priča Regina.

- Od rodbine niko mu nije zvao, osim moje zaove. Sve moje prijateljice, koleginice, plakale su zajedno sa mnom. Jako sam potrešena i više ne mogu da pričam. Ne možete ni da zamislite kako je osetiti ovo – priča ona, pa dodaje:
Viktorija živa kod nas evo već četvrta godina, razvela se, njeno dete je ovde sa nama, mi smo ovo dete odgajili. Majka se preudala u Smederevu, otac ju je ostavio kod mene na kapiji dok je bila mala, bez zdravstvene knjižice, ničega. Ni majka, ni otac nisu pozvali da vide kako je, Viktorija je stvarno jaka, ne može to svako da iznese. Drugačije je to kad izađe na televiziji, treba imati i hraborsti i srca - otkriva Spasićeva.

Za sam kraj, Regina je otkrila i da su planirali da ulože tužbu na sveštenikovu presudu.

- Htela je ona da priloži žalbu, ali nismo imali novca da to teramo. Nikakve pare ne mogu to da pokriju, tu bol, novac mi ništa ne znači, i nismo hteli da to pokrećemo. Ovo je doživetno što osećamo, ništa ne može to da zameni. Kao da je juče bilo, ništa nisam zaboravila. Opet sam ga videla na slikama, nije mi bilo svejedno - zaključuje gospođa Spasić u emisiji "Premijera - Vikend Specijal".

Izvor: Pink.rs
Foto: Zadruga Official - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još