IZGUBILI SMO MAJKU I SUPRUGU, A NE NACIONALNO BLAGO: Porodica Marine Tucaković izdala zvanično saopštenje za javnost

Suprug i sin Marine Tucaković, Aleksandar i Milan Radulović, zahvalili su se za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva i zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost i želje i da se sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

- Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji velikana - naveli su članovi porodioce u saopštenju.

- Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara - naveli su suprug i sin.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mesto događaja biće naknadno saopšteni pod okriljem uprave grada.

- Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru - zamolila je porodica.

Oni su naveli da je Marina Tucaković preminula 19. septembra u 68. godini života, usled komplikacija izazvanih oboljenjem kovid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom.

- Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko meseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspeo da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kuće, u nesvesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina - naveli su.

Izvor: Pink.rs
Foto: laccanotlaca/Instagram

Pogledajte još