PET SMERNICA: Izbegnite greške pri kupovini mejkap proizvoda

Raznovrsna ponuda mejkap proizvoda predstavlja veliki izazov, dok nas istovremeno može zbuniti i otežati nam donošenje odluke o kupovini.

Većina nas uživa u kupovini proizvoda za ulepšavanje u drogerijama i parfimerijama. Tamo možemo razgledati kozmetiku onoliko dugo koliko želimo a da nam pritom niko "ne diše za vratom". Objektivna prednost takve kupovine jeste i to što ovde – osim što imamo slobodu razgledanja – noviteti iz beauty sveta stižu neverovatnom brzinom. Pri svakoj narednoj poseti, na rafovima ćete zapaziti bar nekoliko novih mejkap proizvoda. Istovremeno, zbog bogate ponude, često se ne možete fokusirati na ono što vam je zaista potrebno, niti pak odabrati najbolji proizvod za sebe. Većinu odluka donosite na licu mesta, a kući se obično vraćate s mnoštvom nepotrebnih stvarčica. Dakle, da se to ne bi dešavalo, primenite naredne savete...

Pet smernica za kupovinu mejkap proizvoda

Započnite onlajn pretragu

Većina poznatih brendova nudi neverovatno precizne metode određivanja adekvatnih nijansi mejkapa na svojim sajtovima. Zato, nakon što rešite onlajn test, isprintajte preporuke i ponesite ih u kupovinu.

Potražite novitete

Novi proizvodi dekorativne kozmetike obično su istaknuti na rafovima svih kozmetičkih brendova, pa ih je lako uočiti. To se odnosi i na limitirane kozmetičke linije, vezane za određeno godišnja doba. Ukoliko vam se posebno dopadne određena nijansa senke, olovke ili laka za nokte iz sezonske linije, najbolje je da odmah napravite zalihu. Jer, kad se ta kolekcija rasproda, većina mejkap proizvoda u nijansama koje su je obeležile više neće biti dostupna na tržištu.

Birajte šire palete

Kad krenete u kupovinu nove podloge, držite se brendova sa širokom paletom boja, jer ćete na taj način – čak i ukoliko promašite jednu nijansu – dobiti nešto što vam približno odgovara. Ako birate između dve približne nijanse, opredelite se za onu koja je neznatno tamnija od prirodne boje vaše kože. Uvek je možete naneti u tanjem sloju, što će posvetliti boju, ukloniti višak, a i lice će dobiti topliji, osunčan izgled. Ako već koristite određenu podlogu čija vam boja odgovara, ali želite da promenite brend, ponesite bočicu u parfimeriju i uporedite je s onim što je u ponudi. Ovaj način upoređivanja – "bočica uz bočicu" – vrlo je precizan.

Kupujte u koracima

Kad ste suočeni s izborom od bar pedeset maskara različitih proizvođača, onda ga suzite prvo na kategoriju vodootpornih i onih koje to nisu, a onda odaberite boju i, na kraju, namenu – za gušće, duže ili uvijene trepavice. Ako ni tad niste sigurni, kupite maskaru koja trepavice čini gušćim, jer – uvek ih najpre možete uviti, a onda ih produžiti nanoseći na njih drugi sloj.

Ubacite u korpu gratis pakovanja

U parfimerijama se često mogu videti gratis pakovanja (kozmetički proizvod + jedan ili dva poklon-proizvoda iste vrste), koja su kupcima privlačna zbog niske cene. Često su to setovi koji sadrže maskaru, a budući da nju treba obnoviti svaka tri meseca, ovaj oblik kupovine zaista se isplati.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još