Veliki dečiji karneval stiže na Tašmajdan

U saradnji sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF) i Gradskom opštinom Palilula, a u organizaciji udruženja Kultur Šok, biće održan četvrti Veliki dečiji karneval. Manifestacija će se održati predstojećeg vikenda, 25. i 26. septembra, u parku Tašmajdan, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Ovaj dvodnevni porodični festival održaće se još jednom u omiljenom beogradskom parku gde će posetioci kao i svake godine biti u prilici da uživaju u celodnevnom programu namenjenom celoj porodici, a radno vreme festivala biće od 11:00 do 19:00 časova.

Veliki dečiji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka, dok najmlađe posetice očekuje i osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja itd.

Manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja likovne umetnosti kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja društvene odgovornosti i solidarnosti.

Zato je u saradnji sa svih 17 osnovnih škola sa teritorije opštine Palilula pre četiri godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u okviru likovnog konkursa kako bi time pomogli nekim od svojih drugara kojima je pomoć neophodna.

Crteži osnovaca koje budu najkreativniji, biće izloženi na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva. Najčeće predstavnici škole koja odnese pobedu na takmičenju, odluče da ulepšaju dan nekom od socijalno ugroženih drugara iz školskih klupa.

Ove godine, na inicijativu organizatora, radiće se i na promociju mladih talenata sa GO Palilula čiji će se nastupi uvrstili u program manifestacije. Ova inicijativa uključuje i niže i više razrede osnovnih škola, a promovisaće se uglavnom kultura i izvođačke umetnosti kao što su ples, gluma i muzika. U okviru ove inicijaive biće izdvojeno nekolko talentovnih pojedinaca ili grupa učenika na nivou svake škole koji će nastupili na bini i time predstavili svoj talenat, dosadašnji postignuti uspeh i svoju školu u najboljem svetlu.

Foto: Promo

 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.