VREME JE ZA NEGU: Zašto je jojoba ulje idealno za svaki tip kože?

Jojoba ulje je jedno od retkih koje odgovara svakom tipu kože.

Kada je u pitanju nega kože, deluje nam kao da danas ima beskonačno mnogo proizvoda. U celom tom mnoštvu preporuka, moramo da pazimo i na to da sastojci odgovaraju našem tipu kože. Ali s jojoba uljem nećemo pogrešiti, bez obzira imamo li masnu, suvu ili mešovitu kožu.

Jojoba ulje i nega kože

Ovo ulje je slično vosku po teksturi. Stvara barijeru na koži, te sprečava uticaj štetnih faktora poput vetra, hladnoće i zagađenja. Kožu hrani i hidrira, te je čini glatkom i zategnutom. Uz to, redovnim korišćenjem smanjuje vidljivost bora. Ulje jojobe se ne svrstava u grupu alergena, pa stoga nema nikakvih opasnosti od iritacija kože.

Slična PH vrednost prirodnog sebuma

Ma koliko čudno zvučalo, ali ulje jojobe je po sastavu najsličnije sebumu koje proizvodi ljudsko telo. To znači da ga koža lako apsorbuje a time se sprečava pojava viška ulja na određenim delovima kože.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Osetljiva koža ga obožava

Čisto jojoba ulje hidrira i hrani osetjlivu kožu, te sprečava iritaciju izazvanu aktivnim sastojcima. Svako ko pati od ekcema ili dermatitisa može bez problema da koristi ovo ulje.

Višenamensko ulje

Jojobino ulje može da se koristi doslovno za sve, od nege kože lica i tela, do nege noktiju, kose, pa čak i usana.

Bez zapušenih pora

Budući da je najsličniji sebumu koje luči koža, jojoba ulja sprečava zapušavanje pora. Samim tim, rizik od pojave akni i bubuljica je minimalan. Uz sve to, ovo ulje ima antibakterijska i antiupalna svojstva.

Može da se kombinuje

Budući da ovo ulje pomaže u ublažavanju suvoće kože i iritacije, vrlo lako može da se kombinuje s drugim proizvodima, poput retinolskih seruma.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još