CELA PORODICA IDE U RUSIJU, NE PRIJAJU IM RASTANCI: Ivan Bosiljčić snima film koji će promeniti umetnički život

Poznati glumac Ivan Bosiljčić sutra će imati koncert "Naše veče" u Kombank dvorani i pravo sa snimanja u Rusiji stigao je ovog jutra u "Uranak“.

- U Rusiji sam bio četiri nedelje na snimanju novog projekta za kanal Rusija 1, o početku rata u Siriji. To je jedna porodična priča. O običnim ljudima se malo govori, jedino to čine umetnici - kazao je Bosiljčić na K1.

- Snimali smo u Moskvi, a potom u Dagestanu. Došao sam da održim koncert i vraćam se odmah prekosutra nazad u Rusiju. Ide cela porodica jer nam ne prijaju veliki rastanci. Bićemo u Rusiji dve ili tri nedelje, zamolili smo učiteljicu da Ninu pusti na odmor.

Na pitanje Jovane Joksimović gde se oseća kao svoj na svome, u Rusiji ili u Srbiji, poznati glumac kazao je:

- Svoj si na svome samo kod kuće. Iako radim u zemljama koje su nam najsrodnije, kuća je ovde.

Od prvog koncerta "Naše veče" prošlo je čak 12 godina kaže Ivan.

- Premijerno sam ga izveo na istom mestu na kojem ću i sutra nastupiti, u tadašnjem Domu sindikata. Želeo sam da menjam repertoar, ali publika uvek traži Miku Antića, Šantića. I zato ću sve što znam da govorim i pevam, sve što je naše - kaže glumac.

- Nije tačno da mlade ne zanima kultura, idu u pozorište i na koncerte. Najvažnije je da publika ne odustaje od nas, i da mi ne odustajemo od publike.

Kada je o ulogama u Srbiji reč, Bosiljčić kaže da ne brine jer "ima ko da igra".

- Nemam utisak da nekome nešto uskraćujem, imamo raskošne glumce, kao narod smo, da budemo iskreni, raskošni. I kolege koje ranije nisu dobijale šansu sada igraju. Kada se vratim, sigurno se neću vraćati na staro. Kod nas postoje dve vrste reditelja. Oni lenji koji vam ne pružaju novu šansu, koji vas ne gledaju u pozorištu i ne gledaju ono novo što radite. Mi glumci smo najviše šokirani kada nas stavljaju i fioke. A postoje i oni drugi koji rizikuju i mnogo profitiraju, oni imaju neočekivane podele. Pa ko je mogao i da pretpostavi da će Milan Marić dobiti ulogu u "Tome", a pogledajte efekat. Ja se nadam da ću raditi sa ovim drugima.

Ivan je Jovani kazao i da je na polovini snimanja filma koji će "promeniti umetnički život".

- Reč je o filmu "Senoviti Mediteran" reditelja Ivana Jovića, to je srpsko-grčka koprodukcija, i toliko me je zaintrigirao da sam morao da prekinem snimanje u Rusiji i odem u Grčku. Letos na Santorini, ma katastrofa - našalio se Ivan.

- To je art house film, podržan od strane evropskih fondova i jedva čekam da ga vidite. Biće u bioskopima i na festivalima. Trebalo bi da to bude na Vaskrs sledeće godine - najavio je poznati glumac.

Autor: Nadlanu.com
Foto: K1/Promo

Pogledajte još