Svečano otvorena sedma regionalna konferencija "Book Talk"

Sedma po redu "Book Talk" konferencija svečano je otvorena sinoć u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog na Trgu galerija u Novom Sadu.

Konferenciju su otvorili: 

Mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog,
- Robert Čoban, predsednik Color Press Group,
- Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja

Kao i svake godine, održana je "Nedelja knjige” u gradskim autobusima u Novom Sadu - naše vredne volonterke su poklanjale knjige svima koje su zatekle da čitaju knjigu u prevozu, ili na nekom od gradskih autobuskih stajališta. Akcija se završava danas, a ove godine naši partneri su bili izdavačke kuće Arhipelag, Laguna i Prometej i njima se zahvaljujem u ime organizatora konferencije.

Konferencija se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu i javno informisanje, Grada Novog Sada, Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine i AMS osiguranja.

Od 2015. u Novom Sadu održava se regionalna konferencija "Book Talk", koja je posvećena piscima, književnim kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu okupljanja i prelepom ambijentu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom glavni program konferencije "Book Talk" realizovaće se u online formatu, 1. oktobra, sa početkom u 9.30h, dok je uvodni panel "Šta je nama Andrić danas: 60 godina od Nobelove nagrade za književnost" održan sinoć u prostoru Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Panel je moderirala Eržika Pap Reljin, novinarka i autorka emisije "Dokument" na RTV, a njeni sagovornici ovom prilikom bili su: Aleksandar Jerkov, istoričar književnosti; Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda; Vladimir Pištalo, književnik i Jelena Marićević Balać, književnica.

Nakon panela održan je Cocktail Party u Vrtu galerija gde su prisutni mogli da uživaju u pesmama starim tačno 50 godina, hitovima objavljenim 1971. godine koja se smatra jednom od najplodnijih godina kada je reč o rok muzici.

Program konferencije možete pogledati na sajtu: http://communications.rs/booktalk2021/

Ostatak konferencije održava se danas, sa početkom u 9.30h, a svi zainteresovani konferenciju mogu da prate putem YouTube kanala Color Media Communications. 

Pogledajte još