ĆERKA MI JE BILA NAJVEĆI MOTIV DA IZDRŽIM: Stefan Đurić Rasta prisetio se pritvorskih dana

Prošlo je godinu dana otkako je uhapšen jedan od najpoznatijih regionalnih repera Stefan Đurić Rasta. Dok svaki trenutak provodi u svom studiju stvarajući nove pesme, danas se ekskluzivno za "Prvi red" na K1 televiziji prisetio pritvorskih dana.

- Super sam, radim, koristim ovo vreme da budem što kreativniji i da radim na novim pesmama. Prija mi jer sam se posvetio onome što najviše volim – muzici, a ne okolnim biznisima iz muzičke industrije - kaže Rasta i ističe da je posle dužeg vremena zadovoljan.

- Imao sam veliku podršku ljudi sve to vreme i iz toga sam crpeo snagu. Količina pažnje koju sam dobio dok sam bio u pritvoru je posebna inspiracija, ali i obaveza. Shodno tome sam rešio da napravim novi korak u karijeri i pređem na druge nivoe bavljenja muzičkim biznisom i tako uzvratim svim tim ljudima za svu pruženu podršku. Počeo sam ozbiljnije da se bavim video produkcijom - snimamo prvi film - najavio je Rasta.

Reč je o scenarijuza film kroz koji je Rasta ispričao deo priče od hapšenja do dolaska kući. Ideja je da to bude pomešano sa novim pesmama, a naziv albuma je "3211" po broju zatvorske ćelije u kojoj je proveo vreme.

- Ja sam uvek neko ko kad se nađe u bezazlenoj situaciji nađem tačku za koju se uhvatim i tako održim psihu. To su situacije na koje čovek nije naviknut i ne može iskustvom da deluje na zadate okolnosti. U pritvoru sam imao puno podrške od mlađih koji tu vode priču. Oni su me puno zgotivili, a ja sam se trudio da sve funkcioniše kako treba i da postoji mir. Kada sam odlazio osećao sam se kao u vojsci, stekao sam tamo velika prijateljstva i dan danas se sa nekima dopisujem ili čujem telefonom... To će ostati zauvek - naglašava Rasta, srećan što je stekao prijatelje za ceo život.

- Najteže mi je bilo to što nisam mogao da vidim svoju ćerku. Ljudima mogu da poručim: birajte prioritete u životu i to bi trebalo da im bude kočnica da ne urade nešto što će biti loše po njih - zatim je otkrio šta ga je održalo

- Tara, moja ćerka mi je bila najveći motiv, a suočavanje sa tim kada sam video koliko se promenila i porasla bilo je mnogo teško.

- Ja sam ceo album napisao u pritvoru i odmah sam ga snimio, a potom se čuo sa Dimitrijem Vojnovim, čiji sam veliki fan. On je u rekordnom roku napisao predobar scenario. Toliko je dobro izanalizirao celokupnu situaciju, a sve je inspirisano albumom, jedva čekam da sve snimimo - uzbuđen je Rasta.

- Ja ću igrati sebe, ovo mi je prva uloga, ali ne bih sada otkrivao imena ostalih glumaca. Reč je o jakim imenima glumačke industrije. Znam da je važno da budem u medijima i da se ljudima obratim, jer nije fer da im to ne pružim. Dugujem im to nakon ovoliko godina. Sazreo sam i ukapirao šta je šoubiznis, znam da bez medija ništa ne funkcioniše - zaključuje Rasta.

Autor: Nadlanu.com
Foto: stefanrasta/Instagram

Pogledajte još