JAKO ME ZABAVLJA SNIMANJE KLIPOVA: Zoran Pajić iskreno o karijeri i privatnom životu

Popularni glumac Zoran Pajić ističe da uživa igrajući veroučitelja Ognjena u novoj seriji “Kolo sreće” koja je već zadobila simpatije televizijske publike.

- Uživam da igram veroučitelja Ognjena. Život je posvetio svojoj slepoj sestri i Bogu. Pronašao je mir u sebi, ali ga senke prošlosti još progone - kaže za "Super TV" Zoran i dodaje:

- Ognjen je tolerantan, empatičan, topao i pun razumevanja i želi da pomogne ljudima da pronađu veru u sebe i mir u teškim trenucima. Njegov pogled na svet i društvo se umnogome podudaraju i sa mojim i zato mi je lik Ognjena još draži.

Da li će se Ognjen tokom ove sezone menjati? Šta možemo da očekujemo u narednim epizodama?

- Možete da očekujete toplu, uzbudljivu i iskrenu porodičnu seriju, sa primesama trilera i romantike. Mesto dešavanja je jedno malo mesto u Srbiji i drago mi je da naša publika posle dužeg vremena ima priliku da uživa u živopisnim likovima sa kojima svi možemo da se poistovetimo. Serija budi radost, nostalgiju, setu i lepu emociju u ljudima. U ovoj seriji sa radošću i uživanjem ponovo igram sa Ljiljom Dragutinović, Janom Milić i Anjom Mit. Pomenuo bih i našu heroinu, fantastičnu Nelu Mihailović koja je i srce i duša naše serija.

Često objavljujete fotografije, video zapise na društvenoj mreži Instagram. Da li je to danas veliki plus u glumačkom poslu?

- Mislim da nije neophodno, ali u promovisanju nečega što radite je poželjno. Društvene mreže pomažu u tome da promovisanje serija, filmova, a pogotovo pozorišnih predstava dopre do što većeg broja ljudi. Uz pomoć mreža dosta ljudi, koji su gledali serije u kojima sam glumio, došlo je i na moje predstave, a neki su prvi put i kročili u pozorište. Sa druge strane, imam tu potrebu da se putem svojih profila zahvalim onima koji poštuju moj rad.

Da li se od svakog glumca očekuje da bude multitalentovana ličnost?

- Sve je to individualno. Ako neko ima talenat za sve tri stvari, a to jeste retko, na njemu je da odluči koja će da prevagne. Glumački posao je neizvestan. Retki su glumci koji uskaču iz uloge u ulogu i zato je u ovom poslu jako bitan kontinuitet, da traješ, a da ne gubiš u kvalitetu. Moj poziv je gluma, a kao voditelj sam radio na radiju i to je bilo veliko iskustvo za mene. Taj posao sam prihvatio jer sam našao motivaciju u tome. Šta mene tu privlači, šta je ono što želim da kažem kad se se uključim u program. Tako je i kada stupam na scenu. Želim da svojom ulogom, predstavom koju igram nešto ljudima poručim, da im pomognem, prodrma, da ih oraspoložim, utešim. Jer gluma je za mene lek, a pozorište ogledalo nas samih iz kog treba da preispitujemo sebe, da sagledamo život iz različitih uglova i donesemo neke zaključke.

Da li osim serije "Kolo sreće" još nešto radite?

- I dalje traje snimanje serije "Kolo sreće". Očekujem premijeru australijskog filma "Here be dragons", a u planu je i rad na jednoj predstavi, kao i na jednoj emisiji.

Zoran govori kako je iz dosade otvorio društvenu mrežu TikTok:

- TikTok sam počeo da snimam prošle godine kada nisu radila pozorišta i kada se nisu snimale serije. Nisam znao šta ću sa sobom i onda krenuo da se snimam na Tiktoku. Mislim da je ključ u tome da budeš svoj i iskren u onome što radiš. Jako me zabavlja snimanje klipova, a ispalo je na kraju da to zabavlja i pratioce i eto, uživamo i smejemo se zajedno.

Kako kaže, spoljašnji izgled nije mu prioritet:

- Trudio sam se da taj spoljašnji izgled bude u drugom planu, jer bavim se glumom. Treniram da bih bio u formi, da na sceni mogu da provedem dva sata i ne umorim se fizički, a lickanje pred kadar mi nije toliko bitno jer sam koncentrisan na ono što treba da uradim u sceni.

Izvor: Blic.rs
Foto: orangezo/Instagram

Pogledajte još