MISLILA SAM DA SE TO MENI NIKADA NEĆE DOGODITI: Dragana Grnčarski progovorila o porodičnom nasilju koje je preživela

Dragana Grnčarski kaže da se kaje što supruga, vlasnika jedne modne agencije, Nebojšu Grnčarskog nije odmah prijavila policiji za nasilje u porodici. Iako je prema njenim tvrdnjama zlostavljanje trajalo od septembra 2020. godine, a kulminiralo je 4. januara 2021. godine, kad ju je nakon brojnih uvreda išamarao, ona je tek 28. septembra podnela krivičnu prijavu, kao i zahtev za razvod braka.

Detalje napada dok se proces ne završi bivša manekenka, prema savetu advokata, ne želi da otkriva u javnosti, ali je u razgovoru za "Kurir" istakla da joj je cilj da pošalje poruku svim ženama koje trpe bilo koji vid maltertiranja od strane partnera i poruči im da ne ponavljaju njenu grešku i ćute.

- Dok se proces ne završi, ne mogu da pričam. To što se meni dogodilo kao ženi je strašno, to je poslednje što sam pomislila da može da se dogodi. Zato želim da pošaljem poruku svim ženama koje trpe psihičko, fizičko ili bilo koji drugi oblik nasilja da skupe hrabrost i to obavezno prijave - kaže Dragana i objašnjava zašto je ćutala osam meseci.

- Meni su deca bila na prvom mestu i zbog njih sam se tešila da će se stvari promeniti. Tim potezom sam sebi napravila veliki problem. Nasilje treba prijaviti i odmah reagovati, a ne čekati - rekla je ona.

Dragana se iselila iz stana u kojem je živela s Grnčarskim i postala podstanar, ali je od suda tražila zabranu prilaska. Takođe, ona traži i da Nebojša Grnčarski napusti nekretninu u centru grada koja je u njenom vlasništvu.

Izvor: Kurir.rs
Foto: grncarski_dragana/Instagram

Pogledajte još