Simboličnom sadnjom najavljena akcija "Posadi svoj hlad"

Simboličnom sadnjom japanske trešnje u Parku Ušće predstavnici nevladine organizacije Zeleni Razvojni Centar i Telenor fondacije najavili su akciju pod nazivom „Posadi svoj hlad“. Telenor fondacija obezbedila je sredstva za 6.000 sadnica belog jasena, koje će biti podeljene građanima tokom novembra u više od 100 gradova i opština na teritoriji Srbije, i to istog dana, u isto vreme.

„Želimo da ukažemo građanima na važnost zdrave životne sredine i damo im priliku da se direktno uključe u rešavanje problema zagađenog vazduha u urbanim sredinama. Većina stanovnika Srbije nikada nije posadila drvo. Želimo da omogućimo svima koji su zainteresovani, na teritoriji cele Srbije, da dobiju sadnicu uz upustvo, jer svako ko makar jednom posadi drvo drugačije će razmišljati o važnosti zelenila u svojoj sredini. Hvala Telenor fondaciji što je prepoznala važnost ovog projekta i podržala ga obezbedivši sredstva za 6.000 sadnica“, rekao je Predrag Ratić iz Zelenog razvojnog centra.

Kroz konkurs „Zamisli sve“ Telenor fondacija pruža podršku inovativnim i održivim rešenjima koja za cilj imaju prevazilaženje trenutnih društvenih izazova iz oblasti obrazovanja, socijalne inkluzije društveno ugroženih grupa, kulture i umetnosti i zaštite životne sredine.

„Akcija „Posadi svoj hlad“ će angažovati građane u stvaranju zdravije životne sredine, i u tome je njen najveći značaj. Pružanje podrške projektima koji za cilj imaju zaštitu životne sredine i saradnja sa partnerima koji dele naše vrednosti su jedan od prioriteta rada Telenor fondacije. Iskoristila bih priliku da pozovem sve zainteresovane da se priključe ovoj akciji i na taj način doprinesu boljem kvalitetu života svojih sugrađana, ali i generacija koje dolaze“, rekla je Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Svi zainteresovani građani se o detaljima podele sadnica mogu informisati putem Facebook stranice i Instagram profila akcije „Posadi svoj hlad“.

Foto: Telenor fondacija

Pogledajte još