NAJAVLJENA SARADNJA U OBLASTI KULTURE: Maja Gojković sa ministrom spoljnih poslova Burkine Faso o razvoju odnosa

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas, u okviru održavanja sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja kojim se obeležava 60 godina od održavanja prve konferencije u Beogradu, sa ministrom spoljnih poslova Burkine Faso Alfa Barijem.

Bari je čestitao Srbiji na odličnoj organizaciji samita i istorijskoj prilici da dođe do održavanja skupa Pokreta nesvrstanih, a Gojković je zahvalila na prisustvu Burkine Faso ovom važnom događaju, koji se odvija u uslovima pandemije.

Gojković i Bari su istakli spremnost na razvoj odnosa između dve zemlje na brojnim poljima i u tom okviru založili se za jačanje kulturnih veza između naše dve zemlje.

Foto: Kultura.gov.rs

Gojković i Bari su razmotrili mogućnosti institucionalizacije saradnje potpisivanjem sporazuma o saradnji u oblasti kulture, koji će omogućiti bogatiju razmenu kulturnih sadržaja i umetnika.

Bari je istakao da je Burkina Faso spremna da razvija dobre i sadržajne odnose u oblasti kulture i umetnosti, posebno imajući u vidu važnost ove oblasti u Burkini Faso, bogatoj brojnim festivalima. Gojković i Bari su razgovarali i o saradnji u oblasti tradicionalne i moderne muzike, slikarstvu, izdavaštvu, kao i u filmskoj industriji.

Na sastanku je istaknut značaj borbe protiv ilegalne trgovine umetničkim delima i razmotrena je mogućnost čvršće saradnje na ovom polju.

Gojković je ovom prilikom uputila poziv ministru kulture Burkine Faso da dođe u posetu Srbiji, što će biti prilika da se konkretizuje saradnja u oblasti kulture.

Foto: Kultura.gov.rs

Izvor: Kultura.gov.rs
Foto: Kultura.gov.rs

Pogledajte još