ISTA PRAVILA ZA SVE NAVIJAČE: Predsednika Brazila nisu pustili na fudbalski stadion jer nije vakcinisan

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro saopštio je da mu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje fudbalskoj utakmici između klubova "Santos" i "Gremio", zato što "Santos" nije pustio nevakcinisane navijače na svoj stadion.

Kako navodi agencija Rojters, fudbalska utakmica bila je prva utakmica "Santosa" sa prisustvom navijača od početka pandemije koronavirusa, ali klub je insistirao da je ulazak na stadion dozvoljen samo osobama koje su vakcinisane ili one koje imaju negativan PCR test.

- Hteo sam da gledam utakmicu "Santosa" i rekli su mi da moram da se vakcinišem - rekao je Bolsonaro u video snimku objavljenom na veb stranici portala "Metropoles".

Brazilski predsednik se na snimku upitao zašto je to bilo neophodno.

Bolsonaro, koji je odbio da se vakciniše i na taj način ohrabrio druge da ga slede, tvrdio je da ima antitela jer je već bio zaražen korona virusom, prenosi Tanjug.

Navodi se da nije u potpunosti jasno da li je Bolsonaro, koji je strastveni fudbalski navijač, a koji je vikend proveo u blizini Santosa, pokušao da ode na utakmicu ili je njegova žalba bila uopšte u vezi sa potrebom za, kako je rekao, "pasošima za vakcinaciju".

Portparol fudbalskog kluba "Santos" rekao je da predsednikov tim nije bio u kontaktu sa klubom i svi navijači moraju da poštuju zdravstvene propise zemlje.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.