STROGI, ZAHTEVNI, PRAVEDNI: Ko su najbolji i najgori šefovi među znacima Zodijaka?

Da li će vaš šef biti pun razumevanja ili stalno raspoložen samo za izdavanje naređenja i zadataka zavisi od toga šta je u horoskopu. Saznajte kakav je ko šef sudeći po tome kojem horoskopskom znaku pripada.

Ovan

Ovaj znak odlično vlada kriznim situacijama i smatra se jednim od najboljih lidera u zodijaku. Od svojih zaposlenih očekuje da uvek budu u pokretu, marljivo rade i ispunjavaju radne zadatke. Ali zahtevaju poštovanje i poslušnost. Jasni su i zahtevni, a ponekad i vatreni. Njihovi zaposleni moraju da se naviknu na to da je Ovan spreman da promeni svoje raspoloženje svakog trena. Jedina mana im je birokratija koju preziru i koja im zadaje najviše muke.

Slabosti: tvrdoglav, konfliktan, neotesan.

Prednosti: inspirativan, dinamičan, inovativan.

Bik

Bikove podređeni doživljavaju kao vrlo stroge šefove s jasnim zapovednim tonom. Sviđa im se uloga šefa, ali često ostaju u pozadini. Pažljivi su u svom poslu i vole da sve teče glatko i bez problema. Praktični su, jasni i motivisani željom za uspehom te isto očekuju od svojih zaposlenih. Od svoje firme žele da naprave brend i zato će tražiti maksimalan trud kako bi njihovi proizvodi bili vrhunski. Ako odbaci vaše nove ideje za poboljšanje poslovanja nemojte izgubiti nadu niti motivaciju jer su Bikovi često tvrdoglavi. Katkad im je potrebno samo podrobnije objasniti ili sačekati da se oraspolože.

Slabosti: neosetljiv, nefleksibilan, previše zapoveda.

Prednosti: stabilan, brižan.

Blizanci

Blizanci su neorganizovani i gomilanje posla njihova je specijalnost. Nisu rođeni za ulogu vođe pa će često svoj posao preraspodeliti na nekoliko, prema njihovom mišljenju najsposobnijih zaposlenih. Ali ipak, završna reč će biti njihova. Nemojte se zbuniti njihovim čestim promenama raspoloženja i svakako izbegavajte konflikt jer će Blizanac u raspravi uvek pobediti. Vole dinamiku i kreativnost koju očekuju od svojih zaposlenih, a preziru rutinu.

Slabosti: rasejan, nervozan, površan.

Prednosti: živahan, zanimljiv, komunikativan.

Rak

Rakovi izbegavaju nevolje i konflikte u širokom luku. Od svojih zaposlenih očekuju da razumeju njihove želje, pa čak i da ih predvide. U poslu mora sve ići glatko iako će vam Rak retko kad nametnuti pravila. Zbližavanje sa zaposlenima za Raka je vrlo bitno, jer on voli da se rad odvija u prijatnoj atmosferi. Rak je idealan šef koji će rado saslušati sve probleme svojih zaposlenih i uvažiti njihove ideje za unapređenje posla.

Slabosti: prezahtevan, naivan.

Prednosti: jednostavan, harmoničan.

Lav

Lavovi su sposobni da preuzmu ulogu šefa u svakoj kompaniji. Oni žele da budu pošteni i nepristrasni i uvek će rado pomoći svojim zaposlenima. Pokušaće da im osiguraju najbolje radne uslove, plate i mogućnost napredovanja. Trud, marljivost i poštenje za njega su najvažnije karakteristike jednog radnika. Ali postoji jedna "mala" stvar koja će uvek razljutiti dobrog Lava, a to je trenutak kada neko od zaposlenih pokuša da preotme njegovu poziciju šefa. Najviše mu smetaju tračevi i spletke na radnom mestu.

Slabosti: egoističan, željan moći, orijentisan na sebe.

Prednosti: pravedan, ponosan, velikodušan.

Devica

Ovaj znak je istinski realista i zanima ga isključivo rezultat. Činjenice i brojke su ono što im zaokuplja misli. Nemojte očekivati da ćete pobuditi njihove simpatije ili razumevanje dobrim idejama. Prazni predlozi bez konkretnih primera ih ne zanimaju. Device su potpuno iskrene i nisu sposobne za prevaru, zato nemojte očekivati da će se ikad uvući u sumnjive poslove kako bi dodatno zaradile. Takođe nemojte im prenositi tračeve jer one žele korektan odnos sa svim zaposlenima.

Slabosti: nesimpatični, hladni, ne reaguju na potrebe zaposlenih.

Prednosti: pragmatičan, realističan.

Vaga

Vage vole popularnost i uvek se trude da budu na dobrom glasu. Više vremena će uložiti da izgrade svoj imidž, nego što će se baviti problemima. Svakom zaposlenom posvetiće dovoljno vremena i uvek će biti korektan prema svima. Vage su jako oprezne što se tiče ulaganja u nove poslove i uvek će prvo izvagati sve argumente "za" i "protiv" pre nego se odluče za saradnju.

Slabosti: uobražen, naporan.

Prednosti: popularan, harizmatičan, vrlo simpatičan.

Škorpija

Uvek su ozbiljni i dominantni šefovi, bez obzira koliko dobroćudno izgledali. Postaviće visoke standarde za svoje zaposlene i očekivati da će ih bez poteškoća ispuniti. Muljanje kod njih ne prolazi i ne prihvataju nikakva opravdanja. Iskrenost cene više od svega jer oni uvek znaju šta se događa u firmi. Trud i marljivost izdašno će nagraditi i pohvaliti. Iako je Škorpija stroga uvek će se pobrinuti da svi zaposleni rade u prijatnoj atmosferi.

Slabosti: nepopustljiva, oštra, gruba.

Prednosti: moćna, zaštitnički nastrojena, dobronamerna.

Strelac

Ovaj nezavisni individualac koji zna šta želi teško se prilagođava ulozi šefa, jer nije timski igrači već više voli da sve uradi sam. Od svojih zaposlenih traži da se u potpunosti posvete poslu i da ne lenčare. Najveća mana im je to da ne razgovaraju sa svojim zaposlenima i ne slušaju njihove probleme, pa često ne znaju šta im se događa u firmi.

Slabosti: nekomunikativan, nejasan, nesimpatičan.

Prednosti: intuitivan, okretan, brz, neustrašiv.

Jarac

Jarčevi su dominantne osobe i rođeni su šefovi. Vole kad ih drugi slušaju i ne trpe bezobrazluk i nepoštovanje svojih zaposlenih. Pre svega će zaštititi svoje mesto i neće dopustiti nikome da potkopa njegov status. Vole kada im zaposleni predlažu nove ideje, ali njihova uvek mora biti poslednja. Za uspeh svoje firme napraviće sve što je u njihovoj moći i da zaposlenima omoguće što bolje radne uslove.

Slabosti: autoritativan, neosetljiv, tvrdoglav.

Prednosti: dominantan, samouveren, odlučan.

Vodolija

Vodolije nisu rođene za šefove jer zbog svog impulsivnog karaktera lako planu. Brzopleti su i oštri na jeziku zbog čega lako postaju meta ogovaranja kod zaposlenih. Njihova nestrpljivost je legendarna jer očekuju od svojih zaposlenih da ispune zadatke istog trena nakon što su oni to zamislili. Vodolija je neobuzdan šef i često prelazi granice dobrog ukusa, a svojom nepredvidivošću svaki radni dan čini posebnim.

Slabosti: nestrpljivi, nepredvidivi, loše pregovaračke veštine.

Prednosti: okretni, brzi, oštroumni, otvoreni.

Ribe

Ribe su loši šefovi jer pre svega ne znaju da raspolažu novcem. Jednostavno ne mogu nikome reći "ne". Znaju da se previše opuste u svojoj ulozi i zaposleni ih ne doživljavaju kao svoje nadređene. Ovaj znak će se uvek zauzeti za radnike i pružiće im maksimalnu zaštitu. Ali ako ih razljutite bolje im bežite s očiju jer ćete onda videti njihovo drugo, besno lice.

Slabosti: preosetljivost, lako se manipuliše njima i postavljaju se prezaštitnički.

Prednosti: empatični, opušteni.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još