POVEĆAJTE VOLUMEN: Tri frizure pružaju iluziju gušće kose

Volumen se može dramatično promeniti sa samo nekoliko pokreta makazama.

Svi imamo borbe sa kosom - između ostalih, friziranje, hidratacija i borba sa suvom kosom - ali kada imate finu kosu, najveći protivnik je volumen ili nedostatak istog.

Postoji mnogo faktora koji uzrokuju propadanje (doslovno) naših pramenova, poput oštećenja frizura ili prekomerne upotrebe silikona, ali jeste li znali da je pogrešna frizura jedan od najvećih krivaca za istanjivanje kose? Tako je - iako su vaše navike pranja i oblikovanja nesumnjivo važne, prvi korak do isticanja dodatnog volumena je pravilan rez, koji vam može pomoći da uklonite težinu koja spušta kosu.

Najbolje frizure za tanku kosu koje će joj dodati volumen:

1. Šišanje na tupo (Blunt cut)

"Blunt" se odnosi na to da vam se kosa šiša po istoj dužini oko cele glave.

2. Kockasti bob

Šamponi za pojačavanje volumena i specifično češljanje mogu privremeno ublažiti problem, ali ništa ne pomaže kao šišanje za povećanje volumena - tu na scenu stupa kockasti bob. Možete prilagoditi dužinu tako da udara u bradu ili da malo pređete ramena, to već zavisi kako vi volite da nosite bob.

3. Wolf frizura

Ovo je frizura koja ima mnogo više volumena oko prednjeg i gornjeg dela glave. Postepeno postaje sve tanja i ima mnogo manji volumen na kraju. To je teško postići, ali je nešto što se lako održava.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još