“Taste of Planet” - Novosađani uživali u mađarskim specijalitetima

Udruženje građana The Best Fest u saradnji sa kompanijom “Color Media Communications”, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada, odnosno Gradske uprave za privredu organizuje Festival nacionalne kuhinje „Taste of Planet“ koji se održava u Novom Sadu, na platou ispred SPENS-a, u periodu od 15. do 23. oktobra.

I ove godine, svi posetioci će, uz pomoć dobrih ukusa, muzike i kulture, proputovati ceo svet a usput se i upoznati sa turističkom ponudom zemalja koje budu gosti našeg festivala.

Juče nam se predstavila Španija, a danas su Novosađani bili u prilici da upoznaju Mađarsku i degustiraju čuveni Mađarski gulaš.

Kada se spomene mađarska kuhinja prvo se pomisli na tokajska vina, kobasice, salame, paprike i gulaš. Međutim, mađarska kuhinja ima mnogo širu, bogatiju i zanimljiviju ponudu. Čak i ako niste veliki ljubitelj gastronomskog turizma, jedan od sadržaja prilikom putovanja u ovu divnu zemlju treba da sadrži i poznavanje mađarske kuhinje. Mađarsku kuhinju karakteriše veliki broj isprobanih proizvoda, dobrog ukusa ukombinovanih sa različitim začinima. Mnogi stručnjaci iz oblasti gastronomije kažu da je to jedna od najboljih kuhinja na svetu.

Sve do 23. oktobra, tokom osam dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se preko 10 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana na platou ispred Spensa besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Pogledajte još