NEOPHODAN ZA KOMPLETNU NEGU VLASI: Da li radite piling kose?

Većina ljudi na piling vlasišta gleda kao na nepotreban dodatni korak u već dovoljno zauzetoj nezi kose koja podrazumeva barem šamponiranje i kondicioniranje.

Međutim, kako je smena godišnjih doba jedno od najizazovnijih perioda po pitanju zdravlja kose, bilo je potrebno pronaći novo rešenje za problem suvoće i opadanja koji se često javlja s početkom jeseni.

Ispostavilo se da je koža na vlasištu ista kao i koža na bilo kom drugom delu tela, te da je izvođenje redovnog pilinga neophodno kako bi nega bila kompletna.

- Održavanje skalpa čistim pomoći će postojećoj kosi da postane gušća i punija, a takođe će pomoći i kosi koja će tek porasti da bude potpuno zdrava - kaže triholog David Adams, stručnjak za zdravlje vlasišta i kose.

- Zaista je važno razdvojiti potrebe vlasišta i kose - dodaje on.

Sada kada smo savladali ovu lekciju, evo koji to beauty trik u skladu sa novonaučenim gradivom možete da primenite već danas.

Naime, dodavanje samo jedne kašike šećera u šampon postaje novi trend u svetu lepote.

- Šećer ljušti vlasište i uklanja mrtve ćelije kože, te će sastojci iz proizvoda za negu kose efikasnije očistiti i hidrirati dlaku - tvrdi dermatolog Frančeska Fusko.

- Šećer će se takođe lako rastvoriti i isprati bez ostavljanja ostataka na kosi - zaključuje ona.

Ovaj home-made piling za vlasište pružiće iznenađujuće hranljiv efekat, te će kosa postati mekša i sjajnija.

Ukoliko koristite dosta laka za kosu, ovaj piling radite jednom nedeljno, a u drugom slučaju biće dovoljno da postupak ponovite jednom u dve nedelje.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još