U SKLADU SA KARAKTEROM: Koje sobne biljke odgovaraju znacima Zodijaka?

Bilo da pridajete značaj astrologiji ili ne, verujemo da će vas zabaviti kako astrolozi vide koje kućne biljke odgovaraju kojem znaku.

Ovan - kaktus

Pošto je Ovan veoma avanturistički i ambiciozan, treba mu biljka poput kaktusa, koja može da raste i napreduje čak i kad on ode od kuće na put po svetu. A ta snažna i dobro zaštićena biljka takođe odgovara njegovom vatrenom karakteru.

Bik - drvo novca

Drvo novca raste polako ali sigurno. Pošto je Bik pouzdana ličnost kojoj se može verovati, on će ceniti što uvek može da računa da će ova sukulentna biljka uvek stajati na prozorskoj dasci kad on prođe kraj nje, i uz to i napredovati.

Blizanci - tilandsija

Blizancima je često glava u oblacima i razmišljaju u koju će se sledeću avanturu otisnuti. Slično tome, tilandsija nema korenje i može se premeštati s mesta na mesto, a da nema neku određenu saksiju kao dom.

Rak - spatifilum

Iako na prvi pogled spatifilum izgleda nežan i pitom, on je u stvari neverovatno snažan, baš kao i Rak, i služi kao prirodni pročišćivač koji uklanja štetne hemikalije iz vazduha.

Lav - gumijevac

Lav teži da bude u centru pažnje, baš kao i gumijevac. Gumijevac se istakne u svakoj sobi, zahvaljujući svojoj veličini, a isto se može reći i za ličnost Lava.

Devica - rododendron

Pošto su Device poznate po brizi za detalje, one spadaju u malobrojne ljude koji mogu da se brinu o prilično komplikovanim rododendronima. Ali, iako su te biljke veoma probirljive, njihova prirodna lepota vredna je dodatnog napora.

Vaga - sabljica

Vaga voli da ugađa ljudima i najsrećnija je kad je okružena mirom i skladom. Sabljica takođe nastoji da ugodi (veoma je lako brinuti se o njoj), pa će vaga imati jednu stvar manje o kojoj treba da brine.

Škorpija - eonijum

Iako su škorpije verne i pravi prijatelji, teško im je da imaju poverenja u druge. Slično tome, eonijum najbolje raste kad je posađen sam i kad može da upije dosta sunca u privatnosti sopstvene saksije.

Strelac - monstera

Čim strelac vidi ogromnu monsteru, shvatiće da ima mnogo zajedničkog sa njom. Ne samo da je monstera nezavisna, već je i puna energije, uzbudljiva i cveta gde god da je postavite u kući.

Jarac - bromelija

Ako hoćete da bromelija poraste i ojača, treba sa njom postupati ljubazno, baš kao što se Jarac nada da će postupati prema njemu. I jarac i ova biljka su senzitivni i stidljivi, ali ambiciozni, pa će se dobro slagati.

Vodolija - kraljevska begonija

Šarene latice ove biljke izvrsne su za osobe koje imaju obilje mašte i radoznalosti poput Vodolije. Srcolike latice kraljevske begonije izmamiće uvek Vodoliji osmeh na lice, zahvaljujući njenom kapricioznom umu.

Ribe - zeleni ljiljan

Pošto su Ribe saosećajne i uvek bi da pomognu drugima, privući će ih zeleni ljiljan koji je takođe veoma nesebičan i može da opstane i u najmračnijim uglovima u kući.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Izvor: Zdravahrana.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još