Nagrada za Novi Sad

Turistička organizacija Srbije od juče predstavlja turističku ponudu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma FITUR 2008 u Madridu, koji traje do 3. februara. Na izložbenom prostoru od 50 kvadratnih metara nastupaju i Turistička organizacija Beograda i Gradska uprava za turizam Novog Sada. 

Već prvog dana sajma stiglo je lepo priznanje za naš turizam. Predstavnicima grada Novog Sada uručena je nagrada Kluba privrednih lidera iz Madrida. Nagrada je glavnom gradu Vojvodine dodeljena zbog razvoja turizma i celokupne turističke ponude. U Novom Sadu je lane ostvareno 168.087 noćenja domaćih i stranih gostiju, što predstavlja porast broja noćenja od 123 odsto. Na štandu Srbije u Madridu predstavljena je celina turističke ponude Srbije, a posebno Beograd i Novi Sad, kulturno-istorijski spomenici, aktivan odmor u prirodi i manifestacije u Srbiji. 

U petak, 1. februara, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda organizovaće konferenciju za novinare na štandu, na kojoj će govoriti direktor TOS-a Gordana Plamenac i direktor TOB-a Olivera Lazović. Konferenciji će prisustvovati ambasador Srbije u Madridu Jela Baćović, kao i Zoran Vekić i Bojan Krkić, fudbalski profesionalci poznati i cenjeni u Španiji. Za pomoć u vođenju promotivnih aktivnosti turizma Srbije na španskom tržištu angažovana je PR agencija 5CERO2 iz Madrida, koja je pomogla u organizovanju konferencije za novinare i sastanaka s predstavnicima španskih medija i organizatora putovanja. Srbiju je u periodu januar−novembar 2007. godine posetilo više od 5.000 španskih turista.

("Pregled")

Pogledajte još