ISTRAŽIVANJE POKAZALO: U kojoj godini života su žene i muškarci najprivlačniji?

Stara izreka kaže da je lepota u oku posmatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, stvari ne bi trebalo generalizovati. Svi imamo različit ukus i potpuno drugačije stvari u nama mogu da izazovu osećaj žudnje prema drugoj osobi.

Mnogi istraživači odlučili su da se pozabave temom privlačnosti i da ustanove u kojim godinama života su žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija u zavisnosti od pola.

Prema istraživanju Elizabet Bruč, profesorke sociologije na Univerzitetu u Mičigenu, muškarci su u očima žena u proseku najprivlačniji oko 50. godine života. Tačnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s četrdesetom godinom života i vrhunac doživljava u pedesetoj.

S druge strane, istraživanje sprovedeno na ženama pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i sa godinama samo pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice lepšeg pola u proseku najprivlačnije u 23. godini života.

Izvor: Prva.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još