POZDRAVILA SE SA PORODICOM I NAPUSTILA PALATU: Udala se japanska princeza Mako (VIDEO)

Japanska princeza Mako, sinovica cara, udala se nakon godina kritike zbog veze sa verenikom Keijom Komurom, ali su uobičajni tradicionalni obredi i značajna finansijska naknada izostali.

Japanska princeza Mako udala se za momka sa kojim je devet godina u vezi i odrekla se carskog statusa.

Mako je odbila da primi jednokratnu isplatu od oko 1,3 miliona dolara koja se obično daje ženama iz carske loze koje se udaju za obične građane u skladu sa japanskim zakonom.

Japanska televizija prikazala je Mako kako napušta carsku rezidenciju u Tokiju i oprašta se od porodice, klanja se roditeljima i grli sestru.

Carska institucija je ranije ovog meseca pojasnila da se ceremonija venčanja, banket prijema i drugi rituali neće održati.

Iako sklapanje braka između običnog građanina i pripadnika carske porodice nije neuobičajeno u Japanu, izostanak pompe za kraljevsko venčanje jeste.

Mako je čak odbila uobičajenu isplatu od 1,3 miliona dolara koja se daje ženama koje napuštaju porodicu.

Veridba, za koju su prvi navijali Japanci, ubrzo je postala problematična pošto su tabloidi izvestili o novčanom skandalu u koji je umešana Komurova majka, što je navelo štampu da se okrenu protiv njega.

Tabloidi su pisali o finansijskom sporu između Komurove majke i njenog bivšeg verenika, pri čemu je čovek tvrdio da majka i sin nisu vratili dug od oko 35.000 dolara.

Komuro je rekao da je novac dat na poklon, a ne kao zajam. U februaru 2018. godine, brak je odložen za 2020. godinu, navodno kako bi dobili više vremena za "pripremu".

Šest meseci kasnije, Komuro je otišao na pravni fakultet Univerziteta Fordam, da bi se vratio tri godine kasnije.

Komuro se vratio u Japan u septembru kao diplomirani pravnik i službenik u jednoj njujorškoj advokatskoj firmi.

Nakon sklapanja braka, Mako, koja nikada ranije nije imala prezime ili pasoš, pripremiće se za preseljenje u Njujork.

Izvor: Tanjug
Foto: INQUIRER.net - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još