NIKADA NISAM ŽELELA DA SE BAVIM GLUMOM: Lena Kovačević o svojoj prvoj filmskoj ulozi

U Kombank dvorani juče je održana promocija spota za pesmu "Lepe laži", koju Lena Kovačević i Gordan Kičić izvode u filmu Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek". Premijera ovog ostvarenja, posle više od tri godine priprema i odlaganja, najavljena je za 7. decembar.

Na konferenciji za medije tim povodom govorili su producent Miroslav Mogorović, reditelj i tekstopisac Dušan Kovačević, kompozitor Momčilo Bajagić Bajaga i Lena Kovačević i Gordan Kičić, izvođači numere i glumci u filmu. Reditelj najpoznatijih domaćih ostvarenja poput "Balkanskog špijuna", "Profesionalca", "Ko to tamo peva", "Radovana Trećeg" i mnogih drugih Dušan Kovačević posle više od 18 godina vraća se publici komedijom sa elementima trilera.

- Imam dobar ritam, snimam film na svakih 20 godina. Ako nastavim ovako, videćemo se ponovo kada budem imao sto godina. Molićemo se bogu da premijera bude kako je i najavljeno, 7. decembra, da će se do tada pandemija smiriti i da ćemo gledati film u punim dvoranama. U ovom ostvarenju dosta je muzike, pa bih mogao da ga okarakterišem kao muzički film - kazao je Kovačević.

Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da je uvek imao poneki hit kada je radio muziku za film, iako nije stvarao mnogo filmske muzike.

- Imamo potencijal da ovaj duet bude hit, ali u filmu ima još lepih pesama. Veliku pomoć pružio mi je moj kolega iz benda. Radili smo kao da radimo za sebe. Na Duškove tekstove, koji se uklapaju u film, uvek mogu da napravim lepu muziku. Voleo bih da i ostale pesme postanu hitovi - kaže Bajaga.

Pevačica Lena Kovačević, kojoj je ovo prvo filmsko izdanje, istakla je da se dobro snašla na filmu u ulozi žene mafijaša.

- Hteli su da glumim, ali mi nisu davali dovoljno replika. Ono malo što sam imala bilo je zanimljivo, pogotovo scene sa Andrijom Miloševićem. Svakako mi je lakše bilo da pevam. Nikada nisam želela da se bavim glumom, ali ovo je bila čast zbog svih ljudi koji učestvuju u projektu - iskazala je Lena svoje zadovoljstvo, koje deli i Gordan Kičić.

- Odmah sam prihvatio ulogu kad me je Duško pozvao. Do sada nisam igrao pevača, a kada sam shvatio da će Bajaga pisati muziku i da ću pevati s Lenom, zvučalo je neverovatno - zaključio je Kičić.

Izvor: Kurir.rs
Foto: lenakovacevic_official/Instagram

Pogledajte još