BUDITE PRAKTIČNE: Tri mejkap trika skratiće vreme šminkanja

Ako vam šminkanje oduzima najviše vremena tokom spremanja, onda će vam biti od koristi ovi trikovi, koji će vam olakšati dnevnu make up rutinu.

Za dobru šminku ne morate ispoštovati svaki korak, koji uključuje podlogu, prajmer, puder, konturisanje, hajlajter, veliki broj četkica, senke, karmine.

Dovoljno je da usvojite ova tri jednostavna saveta, a postići ćete savršen izgled - bez velikog nereda, i za malo vremena.

1. Prvo našminkajte oči

Iako mnogi prvo kreću sa podlogom i puderom, važno je naglasiti da je mnogo jednostavnije ako prvo našminkate oči. Ovo pravilo zasniva se na praktičnosti - višak senke koji bude pao po jagodicama i obrazima, lakše je ukloniti ako niste stavili puder.

2. Ne treba vam gomila četkica

Mnogi svetski poznati šminkeri često koriste svoje prste kao alat, zbog pravilnijeg nanošenja šminke. Umesto četkica ili sunđera, koristite ruke kada je u pitanju puder, a malim prstom pravilnije ćete našminkati oči, a i senka će biti postojanija.

3. Karmin može i na oči i na usta

Sigurno ste barem jednom pomislili kako bi bilo dobro imati jedan proizvod za sve. Nažalost, to je nemoguće izvesti, ali treba znati da neke make up preparate možemo koristiti za više stvari. Takav je slučaj sa karminom koji možete naneti i na usne, ali i na obraze umesto rumenila. Isto važi i za bronzer, kojim možete našminkati i oči.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još