NIJE TO SAMO FILM ZA KLINCE: Jovana Stojiljković o ulozi u ostvarenju "Južni vetar 2: Ubrzanje"

Film "Južni vetar 2: Ubrzanje" večeras će biti premijerno prikazan pred beogradskom publikom i to na nekoliko lokacija u gradu. Tim povodom glumica Jovana Stojiljković koja tumači lik Sofije gostovala je u "Uranku" na televiziji K1 i kazala da je veoma uzbuđena i da jedva čeka da čuje reakcije publike.

- Veoma sam uzbuđena. Glavna premijera je večeras u osam u Kombank dvorani, a potom idemo i u Ada mol, Sinestar... Kvalitet "Ubrzanja" je u tome što može da se gleda odvojeno, nevezano od prvog dela i serije. Sve se dešava u nekoliko dana i tu su i stari junaci i novi glumci. Veoma je uzbudljiv, pravi akcioni film - kazala je mlada glumica na K1.

Kazala je da je fokus u ovom drugom delu na mlađem Marašovom bratu kojeg igra Luka Grbić.

- Prošlo je neko vreme, Sofija se vratila Marašu i oni su zajedno sa detetom, a fokus je više na mlađem Marašu. Drago mi je da je Luka Grbić odigrao sjajnu ulogu. Gledala sam film i uživala sam. Produkcija je vrhunska, kao u holivudskim filmovima. Sofija je hrabra i lojalna, želi da održi svoju porodicu na okupu, ali u drugom delu mora da u trenutku donosi neke važne odluke. Usudi se čak i da uđe u akciju i nešto preduzme. Ali, da ne otkrivam previše, gledaćete film - kazala je Jovana u "Uranku".

Istakla je Jovana i da "Južni vetar" nije samo "film za klince" kako ga ponekad neki opisuju.

- Ovaj film je za sve koji vole dobar akcioni film, nevezano od godina. Filmovi se dele sam prema jednom kriterijumu, a to je da li su dobri ili loši, a mi imam dva dobra filma. Ponosna sam na oba i jedva čekam reakcije publike - kazala je Jovana i najavila da će ekipa posetiti i druge gradove u Srbiji.

- Jako je važno da nakon beogradske premijere cela postava poseti što više gradova u Srbiji i regionu. Tako smo sa prvim delom seli u kombi i krenuli po regionu. Nažalost, mnoga mesta u Srbiji nemaju bioskope i filmovi se mahom prikazuju u Domovima kulture. U nekima čak nema ni grejanja. Kada vidite ljude da u jaknama sede i gledaju film, i na kraju vas nagrade aplauzom - to su zaista posebne emocije.

Mlada glumica kazala je da nema društvene mreže.

- Kada se to izgovori može da zazvuči kao da želim da privučem pažnju, ali to zaista nije tako. Ja ih samo nisam na vreme otvorila, a čini mi se da bi mi to bila dodatna obaveza. A ja ni ne volim da se na taj način eksponiram - rekla je Jovana i otkrila da za večerašnju premijeru ima pripremljen stajling.

- Nije u pitanju haljina. Ja nisam neko ko voli da bira toalete, već se savetujem sa ljudima koji o tome znaju mnogo više od mene i slušam ih.

Jovana je kazala i da trenutno ima "jednu lepu prirodnu pauzu" kada je reč o profesionalnom životu.

- I ta pauza mi baš prija. Igram u pozorištu, koliko možemo. Snimala sam početkom proleća jednu seriju o kojoj ćemo tek da govorimo, a prošle godine u Hrvatskoj sam snimala seriju "Područje bez signala" na koju sam veoma ponosna. Dobili smo nedavno jednu veliku i važnu nagradu i trebalo bi da u Srbiji počne da se emituje u decembru. Radujem se mnogo tome, to je mini serija od šest epizoda. Imam i probe za jedan novi film. Čeka me nešto lepo, to je važno - rekla je Jovana Stojiljković u "Uranku".

Autor: Nadlanu.com
Foto: K1 Televizija - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još