Tadić: Srbija velika evropska demokratija

BEOGRAD, 03. februar 2008. (FoNet) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da je Srbija pokazala da je velika evropska demokratija i da bi na tome mogle da joj pozavide i neke članice Evropske unije.

Tadić je proglasio pobedu na predsedničkim izborima i zahvalio se svima koji su glasali za njega.

Srbija posle izbora mora biti ujedinjena i svi moramo da nastavimo rad na poboljšanju uslova života za sve građane Srbije, rekao je Tadić i dodao: "Pobedili smo na izborima i čestitam svim građanima Srbije koji su pokazali učešćem na ovim izborima da je Srbija jedna velika, evropska demokratija".

Tadić je predsedničkom kandidatu Srpske radikalne stranke Tomislavu Nikoliću čestitao na veoma teškoj i fer borbi.

"Broj glasova koji je on dobio zaslužuje poštovanje, uvažavanje i ja ću narednih dana politički razgovarati sa Nikolićem, jer je veliki broj građana podržao njegovu političku ideju", izjavio je Tadić.

On je ocenio da je važno da se Srbija posle ovih izbora objedini, ujedini i da svi zajedno nastave rad na poboljšanju uslova života za građane.

To je velika pobeda svih nas, rekao je Tadić i zahvalio se stranci G17 Plus i njenom lideru Mlađanu Dinkiću, Rasimu Ljajiću, Ištvanu Pastoru i svim strankama etničkih zajednica koje su ga podržale.

"Možda i nije vreme za neko veliko slavlje. Mnogo smo radili prethodne tri i po godine, mnogi ljude ne žive dobro, potrebno je bilo rešiti mnoge probleme i moramo još mnogo da radimo narednih godina. Imam stvarno veliku snagu i najbolju volju da radimo na izgradnji našeg društva, na evropskim vizijama radi poboljšanja života naših ljudi, borbe protiv korupcije i kriminala", izjavio je Tadić.

"Dugujem objašnjenje građanima, pitali su me zašto sam toliko mahao rukama posle prvog kruga izbora. Da bih podigao zemlju, da razbudim uspavane i to se desilo, u Sandžaku, Vojvodini, Beogradu, Pomoravlju, podigli smo ljude", rekao je Tadić u sedištu Demokratske stranke.

Pogledajte još