JADRANKA SELEC O GLUMI I ULOZI U SERIJI "KOLO SREĆE": Nema tih godina koje mogu da sahrane mladalački duh

Glumica Jadranka Selec, jedna od najlepših svoje generacije, danas pretežno igra bake i sa tim, kako je kazala na televiziji K1, nema nikakvih problema. Naprotiv.

- Ulogu u seriji "Kolo sreće" dobila sam zato što izgledam tako kako izgledam. Kao jedna starija, mudra žena – rekla je poznata glumica u emisiji "Kec na jedanaest".

- Imamo mi žene taj problem negde posle pedesete godine. Nijedna žena ne može da mi kaže da nije prošla kroz tu fazu, u ovakvom društvu i vremenu u kojem živimo. Imperativ koji je ženama nametnut je da budu lepe. I onda naravno, kada s vremenom počnemo da se menjamo, počnemo da imamo neke psihološke probleme. I to traje, da vas uputim, ali prođe. E, kad najzad prođe tada je najlepše jer ste slobodni, više o tome ne mislite i to vam nije važno. Opušteni smo, slobodni i normalni kada se oslobodimo takvih razmišljanja.

Jadranka je voditeljima Aleksandri Jeftanović i Bošku Jakovljeviću kazala da se u šminkernici često šale na taj račun.

- Pitaju me da li treba da me našminkaju, a ja kažem: "Nemojte, mene je život taman našminkao za ovu ulogu – kazala je sa prepoznatljivim širokim osmehom glumica.

- U zrelim godinama u sebi pronalazimo prave vrednosti i njih ističemo.

U popularnoj seriji "Kolo sreće" Jadranka tumači ulogu Perside i kaže da joj je ova rola bila veliki izazov.

- Ona uopšte ne liči na mene i ne znam kako im pade na pamet da meni, ovako finoj i nežnoj daju tu ulogu. Šalu na stranu, bio je to veliki izazov. Persida je počela da živi u meni i krenula sam od onog što je u njoj dobro. Ona je jedna veoma inteligentna i savremena žena. Kao PR menadžer savetuje svoje sinove šta da rade. Tako danas izgeda promocija. E sad, ona za to koristi laži i prevare, jer za nju cilj opravdava sredstvo, i to ne mogu da prihvatim. Ali, zavolela sam je s vremenom. Ona je majka koja dominira, a sinovi su slabići i u tome je zaplet. Svaka skoro porodica ima jednu takvu osobu. Onu koja će svakome naći mane, iskritikovati ga i reći šta bi neko trebalo da radi. Kažu mi u prodavnici ili na ulici komšije: "Da ne znamo da si tako fina, stvarno bismo te mrzeli" - kazala je Jadranka u emisiji "Kec na jedanaest".

Otkrila je poznata glumica i kojom se to devizom u životu vodi.

- Trudim se da održim duh dobre volje i dobrog raspoloženja. Mlade kolege mi se čude na snimanjima kako to da nikada nisam umorna ili nervozna. A suština je u tome da nema tih godina koje bi nam sahranile mladalački duh - poručila je Jadranka Selec.

Autor: Nadlanu.com
Foto: K1/Promo

Pogledajte još