NESVAKIDAŠNJA SCENA U KALIFORNIJI: Medved svratio u prodavnicu, otvorio vrata i dezinfikovao šape (VIDEO)

Zaposleni u prodavnici "Seven-eleven" u Kaliforniji snimili su medveda koji je, kao da mu je to deo svakodnevne rutine, gurnuo ulazna vrata, i ušao u radnju.

Rejčel Dakuzin, zaposlena u prodavnici u oblasti jezera Taho, rekla je da je primetila medveda kako korača ispred prodavnice, i da je odmah ušla unutra da pozove hitne službe za pomoć.

Snimila je i video na kome se vidi kako ju je medved pratio, i gurnuo vrata prodavnice.

Jedan od zaposlenih vikao je na medveda i terao ga, dok je životinja njuškom aktivirala automatski dozator sredstva za dezinfekciju ruku.

Rejčel je rekla da je hitna služba stigla na lice mesta, i da je osoblje upotrebilo gumene metke da uplaše medveda. Ipak, kako zaposleni u radnji kažu, nesvakidašnji posetilac vratio se nekoliko sati kasnije da ponovo kopa po smeću u kontejneru ispred radnje.

Kevin Tomas, regionalni menadžer Kalifornijskog odeljenja za ribe i divlje životinje, rekao je da je medved čipovan što ukazuje na to da je ranije uhvaćen i označen kao deo programa obeležavanja u basenu Tahoa.

- Ovakvo ponašanje nije tipično za medvede. To je naučeno ponašanje u potrazi za ljudskim izvorima hrane, a ne u potrazi za hranom u divljini. Jezero Taho ima bogatu populaciju medveda i oni često stupaju u interakciju sa domovima i preduzećima u potrazi za hranom - objasnio je Tomas.

Izvor: RTS
Foto: ABC7 - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još