SRBIJA SMRĆU IRINEJA IZGUBILA DUHOVNOG OCA: Aleksandar Vučić u Hramu Svetog Save na godišnjicu smrti patrijarha (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odao je poštu patrijarhu srpskom Irineju povodom godinu dana od njegove smrti i zapalio sveću na njegovom grobu u kripti Hrama Svetog Save.

- Prošlo je godinu dana od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja. Srbija je tada izgubila duhovnog oca blage naravi, tople reči i britkog uma, ali je u carstvu nebeskom stekla još jednog molitvenika za sve nas - napisao je Vučić pokraj fotografija na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram i dodao:

- I na današnji dan se sećam naših razgovora, a posebno energije, volje i podrške koju je Njegova svetost patrijarh Irinej uložio u rad na obnovi i završetku hrama Svetog Save. Ja znam da je ponosan na to što se pod kupolama našeg velelepnog hrama sada sve više sabira verni narod, ali i ljudi svih vera i nacija koji dolaze iz celog sveta kako bi se divili veličanstvenim mozaicima i monumentalnoj lepoti našeg i Njegovog hrama. Neka počiva pred prestolom Oca nebeskog naš dobri, skromni i veliki patrijarh - zaključio je Vučić.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: avucic/Instagram

Pogledajte još