OVIH DANA PROŽIVLJAVAM SVAKI NJEGOV POSLEDNJI TRENUTAK: Supruga Ivana Bekjareva prvi put oglasila se nakon glumčeve smrti

Mikica Bekjarev sinoć se pojavila u muzeju "Adligat" gde se održavalo posebno veče u čast istaknutnom dramskom umetniku.

Povodom godišnjice smrti proslavljenog sprskog glumca Ivana Bekjareva protekle večeri održano je veče sećanja na njegovo stvaralaštvo. Poštovaoci njegovog lika i dela okupili su se u muzeju "Adligat" gde je izložen legat vrsnog umetnika.

Pored mnoštvo fotografije koje su obeležile njegov život, posetioci su mogli da vide glumčeve lične stvari koje je dve godine pred odlazak odabrao sa suprugom Mikicom. Ona je ovim povodom govorila za medije.

- Pamtim kako je kući došao očaran kada je prvi put video ovaj muzej, rekao je da je to nešto izuzetno, što i ja moram da vidim. Kada sam došla ovde, mogla sam samo da mislim isto što i on. U mnogim stvarima učestvovali smo zajedno, bio je veoma vredan da sakupi sve što je radio, imao je razne plakate o predstavama, da ne govorimo o nagradama koje je ljubomorno čuvao. Za legat smo birali ono najinteresantnije - rekla je Ivanova supruga, sećajući se na njegove poslednje dane:

- Ovih dana proživljavam svaki Ivanov poslednji trenutak. Tačno pamtim kada se šta desilo. Na sreću, neko vreme pred njegov odlazak proveli smo zajedno jer smo oboje bili bolesni u isto vreme. Ležali smo u istoj sobi u bolnici nedelju dana, bila sam lakši slučaj i puštena sam na kućno lečenje, u nadi da ćemo se videti za nekoliko dana. Svakodnevno smo se čuli telefonom, a onda je odjednom nestao. Otišao je na intenzivnu i krenula je borba za život - ispričala je i dodala:

- Bio je vedar kad su dolazili lekari, govorio je da se oseća odlično. Telefonirao je non-stop i njega su zvali svi koje je poznavao. A molila sam ga da to malo daha čuva, da ne bude stalno u priči. Međutim, kao da se opraštao od svih. Ne pamtim poslednje reči jer ih nije ni bilo. Rastali smo se sa "zdravo", verujući da ćemo se videti opet. Mnogi mi se javljaju i interesuju se za legat. Zovu i njegovi studenti, od kojih su mu mnogi postali prijatelji. Skoro mi se javio jedan mladi čovek koji je rekao da mu je Ivan bio kao drugi otac - završava Mikica.

Izvor: Kurir.rs/Glossy.espreso.co.rs
Foto: Boško Karanović

Pogledajte još