NEĆE BITI LAK PROCES SKIDANJA NEPRAVEDNE LJAGE SA MOG IMENA: Branislav Lečić najavio tužbe zbog povrede ugleda i časti

Glumac Branislav Lečić oglasio se povodom najnovijih dešavanja na festivalu "Susreti pozorišta" u Brčkom gde su se pojedine kolege povukle kada su čule da će on biti u žiriju.

- Svi ste upoznati sa pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilastva u Beogradu kojom je utvrđeno da nikakvog silovanja, sile ili bilo čega drugog nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznela strašne neistine, a samim tim je počinila krivično delo lažnog prijavljivanja (def.: Zabranjeno je podnošenje krivične prijave za delo za koje podnosilac zna da nije izvršeno). Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem - napisao je Lečić putem statusa na Fejsbuk profilu i najavio tužbe zbog narušavanja ugleda.

- Ne samo od danas, ili unazad par dana, od prvog dana - 22. marta 2021., svako ko je iznosio što god iz mog ličnog života, a što škodi mojoj časti i ugledu i dovodi do teških posledica, biće krivično procesuiran zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 172 KZ RS. Pored toga, protiv svakog prijavljenog za gore navedeno krivično delo ili drugo krivično delo na moju štetu, biće podneta tužba za naknadu štete za povredu časti i ugleda - zaključio je glumac.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: Minut do 12-Printscreen/Youtube

Pogledajte još