U početku tek petina cene

Agencija za privatizaciju ponudiće na aukciji 7. marta preduzeće "Zastava auto-delovi" iz Raške, po početnoj ceni od 59,18 miliona dinara. Ukupna procenjena vrednost 73,15 odsto kapitala koji se privatizuje iznosi 295,9 miliona dinara (oko 3,5 miliona evra), dok je minimum propisanih investicija u preduzeće 11,9 miliona dinara. 

Od najvažnije imovine, preduzeće poseduje pogon mehaničke obrade, ukupne površine 5.867 kvadratnih metara, poslovne prostorije (1.952), pogon termičke i površinske zaštite (960), novu proizvodnu halu (1.456), magacin rezervnih delova (150), magacin sredstava za hlađenje i podmazivanje (73), magacin hemijskih sredstava (456) i skladište mazuta (160). Najvažniji proizvodi i usluge preduzeća su prodaja delova i pribora za vozila, prodaja motornih vozila i inženjering. 

Ukupni poslovni prihodi preduzeća u 2006. godini iznosili su 29,6 miliona dinara, a rashodi 51,1 milion. Inače, na dosadašnjim aukcijama prodato je 15 preduzeća iz sistema "Zastava", među kojima su i "Zastava promet" iz Beograda, Kragujevca i Sombora, "Zastava procesna oprema", "Zastava mašine" i "Zastava kovačnica" iz Kragujevca. Tu su još "Zastava metal" iz Resavice, "Zastava livnica" iz Topole, "Zastava alati" iz Sente. Za prodaju je ostalo još nekoliko preduzeća − "Grupa Zastava vozila", "Zastava turs", "Zastava kamioni" iz Kragujevca i "Zastava specijalni automobili" iz Sombora. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još