KAKO ISKORISTITI STUDENTSKU STIPENDIJU ZA UČENJE STRANIH JEZIKA?

Mnogi kažu da je studiranje najlepši period u životu, tada se stiču nova znanja, prave planovi za budućnost, upoznaju novi ljudi i stiču se prijatelji za čitav život. Ovo je period kada mladi imaju priliku da putuju, volontiraju, izlaze, druže se, uče... Ali, znajući da studenti imaju ograničena novčana sredstva na raspolaganju, sve navedeno nije uvek dostupno svima i moguće za svakoga. Na sreću, postoji i niz popusta i olakšica namenjenih studentima, potrebno je samo malo istražiti šta se sve nudi.

Brojne kulturne institucije nude posebne popuste za studente, tu su i razni programi praksi i putovanja namenjeni samo ovoj kategoriji, a ni ponuda obrazovnih institucija ne zaostaje.

Jedna od najinteresantnijih ponuda jeste stipendija za Program jezičkog usavršavanja studenata, koja studentima nudi mogućnost da usavrše strani jezik po izboru i na taj način budu spremni za poslovne izazove koji ih očekuju u budućnosti, upoznaju nova lica, usavrše strani jezik i na taj način se spreme za putovanja, programe razmene studenata, nastavak studiranja u inostranstvu, internacionalne volonterske programe, prakse u stranim preduzećima... Jedno je sigurno, sa znanjem stranih jezika mogućnosti su skoro beskrajne.

Šta Program jezičkog usavršavanja obuhvata?

U okviru svakog Programa jezičkog usavršavanja studente očekuje:

✔Besplatno testiranje znanja stranog jezika
✔Kurs stranog jezika po izboru (engleskog, nemačkog, italijanskog ili španskog jezika)
✔Besplatan dodatni online kurs
✔Specijalizovani vebinari sa aktuelnim temama
✔Kvalitetna nastava i stručni profesori
✔Zanimljivi časovi
✔Projektni zadaci
✔Polaganje završnog ispita
✔Sertifikat koji garantuje znanje stranih jezika
✔Garancija kvaliteta usluge
✔Dobro druženje

Koji su uslovi za dobijanje stipendije?

Pravo na konkurisanje imaju svi studenti bez obzira da li su koristili ovaj vid stipendije u prethodnim Programima stipendiranja studenata.

Da bi stipendija bila odobrena, potrebno je ispuniti dva uslova:

✔Da je student upisan na neki od državnih ili privatnih fakulteta i visokih strukovnih škola, na osnovnim strukovnim, akademskim, master ili doktorskim studijama.

✔Da student ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije, Republike Srpske ili Crne Gore.

Prilikom procesa apliciranja za stipendiju, student prilaže popunjen aplikacioni formular
i uverenje o upisanoj godini fakulteta ili visoke strukovne škole za aktuelnu školsku godinu (fotokopiju ili skenirani fajl odgovarajuće strane u indeksu ili uverenje sa fakulteta ili visoke škole).

Koji prosek ocena je potreban da bi stipendija bila odobrena?

Prosek ocena na fakultetu ne uzima se kao kriterijum za odobrenje stipendije. Time je omogućeno pohađanje Programa i studentima koji imaju niži prosek ocena, a želju za učenjem i usavršavanjem stranih jezika.

Ko je organizator Programa jezičkog usavršavanja studenata?

Evropski pokret FUTURIS, u skladu sa svojim ciljevima promovisanja važnosti sekundarnog obrazovanja kod omladine, u saradnji sa EQUILIBRIO – Obrazovnim sistemom organizuje dodelu stipendija za Program jezičkog usavršavanja studenata.

Evropski pokret FUTURIS je nevlаdino i neprofitno udruženje, koje ostvаruje svoje ciljeve u oblаsti obrаzovаnjа i koje promoviše vаžnost osnovnog i dodаtnog obrаzovаnjа kod dece, omlаdine i odrаslih, а rаdi povećаnjа šаnsi zа pronаlаženje poslа nа tržištu rаdа ili njihovu lаkšu integrаciju u lokаlnu društvenu zаjednicu.

EQUILIBRIO– Obrazovni sistem jedna je od najpoznatijih i najuglednijih institucija za učenje stranih jezika na teritoriji grada Beograda. Već pune dve decenije EQUILIBRIO – Obrazovni sistem izvodi visokokvalitetnu nastavu za decu i odrasle u odličnim tehničkim uslovima, prateći najsavremenije metode i neprekidno usklađujući programe školovanja sa razvojem tržišta.

Kako do studentske stipendije za učenje stranih jezika?

Ukoliko ste student i želite da aplicirate za stipendiju na Programu jezičkog usavršavanja studenata, to možete učiniti na ovom linku.

Važno je napomenuti da svaki student kome je stipendija jednom odobrena ima pravo korišćenja povlašćene cene kurseva stranih jezika do kraja školovanja, odnosno sve dok je u statusu studenta.

Sticanje sertifikata EQUILIBRIO – Obrazovnog sistema garantuje svim studentima zvaničnu potvrdu znanja stranog jezika, koja će im obezbediti konkurentsku prednost pri nastavku studija, kao i zaposlenju u zemlji i inostranstvu ili bilo kojoj drugoj situaciji u kojoj će im korišćenje stranih jezika biti potrebno.

Za sve informacije o Programu jezičkog usavršavanja studenata posetite: www.stipendijezastudente.com i prijavite se putem aplikacionog formulara.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još