Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini otvara konferenciju “The Economist: Svijet u 2022.”

Kompanija Color Media Communications, u saradnji sa Centralnom bankom Bosne i Hercegovine i uz podršku Britanske Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, organizuje konferenciju koja će, pod nazivom „The Economist: Svijet u 2022.“, biti održana 9. decembra 2021. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini. Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu Bosne i Hercegovine i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matt Field ovim povodom izjavio je sledeće:

“Kao britanski ambasador, sa velikim zadovoljstvom očekujem dolazak specijalizovanog izdanja britanskog "The Economist: World in magazina" na BiH tržište. Ovaj magazin u više od 90 zemalja čita gotovo tri miliona ljudi i sada će, najzad, biti dostupan i ovde. Konferencija 9. decembra biće odlična prilika za razgovore o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu Bosne i Hercegovine i izazovima koji nas sve očekuju naredne godine. Ovakvi susreti stručne zajednice mogu znatno doprineti poboljšanju reputacije Bosne i Hercegovine u zemlju prilika, a privlačenjem stranih investitora, uz saradnju sa domaćim kompanijama, možemo pomoći da se osigura svetlija budućnost za ovu zemlju i njene talentovane građane.“

Više detalja o programu konferencije potražite na: www.svijetu2022.ba

Konferenciju su podržali: Centralna banka BiH, Britanska Ambasada Velike Britanije u BiH, Delegacija Europske Unije u BiHMinistarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, UNDP,  R&S, Ernst&Young,  Bosna Bank International i Sarajevo Business Forum, Sparkasse Bank BiH, Agencija za bankarstvo FBiH, BH Telecom.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.