NIJE BILO CRNIH MISLI I PESIMIZMA: Ivona Pantelić iskreno o teškoj borbi sa kancerom dojke

Ivona Pantelić, novinarka i voditeljka Drugog dnevnika RTS-a, bila je teško bolesna od karcinoma dojke.

Dok je prolazila kroz mukotrpan proces lečenja karcinoma, najveća podrška joj je bila ćerka, Maša Đorđević, s kojom je bila nerazdvojna tih meseci.

U periodu traženja unutrašnje snage kako bi se izborila sa opakim neprijateljem, kakav je karcinom, njih dve su ojačale međusobni odnos i tako postale najbolje prijateljice.

- Dok sam prolazila lečenje, operaciju i hemioterapiju, Maša se ponašala kao da je situacija sasvim normalna i da se ne dešava ništa neuobičajeno - objašnjava voditeljka i dodaje da veruje da je tako zapravo bilo najbolje.

- I sama sam podsvesno težila tome, da kroz sve faze prođem što pre. Kada mi je dijagnostikovan karcinom, trudila sam se da joj to prestavim što bezazlenije, i da tome ne pridajem previše na značaju - otvoreno je o svemu progovorila Ivona.

Ona je ćerki prvo rekla da je to što su joj pronašli izlečivo, pa tek onda o čemu se konkretno radi.

- Kada se razbolite, veoma je važno kako ćete sve što se dešava podenti psihički, i to ne samo vi, već čitava porodica - izjavila je voditeljka za magazin "Gloria" i dodala da, svi ljudi različito prihvataju neprijatne vesti.

Ivonina ćerka Maša priznaje da je doživela šok kada jo je majka saopštila da je bolesna.

- Uplašila sam se! Bilo me je strah koliko će to putovanje kroz bolest i oporavak trajati i kako će ona sve to podenti - priznaje Maša i dodaje da je uvek nastojala da bude pozitivna i da se trudila da problem gleda sa vedrije strane.

- Nije bilo crnih misli i pesimizma. Brzo sam shvatila da je ljudima koji se razbole potrebno da neko bude tu, pored njih, ponekad samo da ćute i da se gledaju. Bolest nas je još više zbližila i uputila jednu na drugu. Najbitnije je razumeti kroz taj šta drugi prolazi, biti tu i slušati.

Obe sada sa osmehom na licu zaključuju da je život borba, svakog dana od ujutru do uveče. Poručuju i da bi se, u slučaju da se nešto slično opet dogodi, iznova borile i da odustajanje nije opcija.

Izvor: Informer/Gloria
Foto: ivonapantelic/Instagram

Pogledajte još