ZA SVE POSTOJI VREME I MESTO: Izbegnite četiri neprijatne situacije tokom seksa

Kažu da za sve postoji vreme i mesto. To je definitivno tačno, a posebno se odnosi na intimne trenutke, kada nam se dešava da uradimo ili kažemo nešto što ne bi trebalo. Kada se nalazite u strasnom zagrljaju voljene osobe trebalo bi da imate na umu koje su to stvari koje je poželjno izbegavati, kako bi uspešno zadovoljili svoje i njegove potrebe.

Iako je seks osetljiva tema za razgovor, važno je da u pogledu njega budete u potpunosti otvoreni prema svom partneru što znači da istaknete jasno kako svoje želje tako i ono što vam možda ne prija. Treba da imate na umu da je intiman trenutak sa voljenom osobom onaj kada smo najranjiviji i kada posebno treba da vodite računa o izrečenom ili urađenom. Koje su to stvari koje treba izbegavati?

1. DOVOĐENJE PARTNERA U POSREMLJEN POLOŽAJ

Kada ste intimni sa svojim partnerom verovatno ne razmišljate o nečemu što bi moglo da bude neprijatno za jedno od vas dvoje. Može se dogoditi da jedno od vas uhvati grč u nozi, što bi bio povod za smeh, ali šta ako vaš partner napravi neku - čudnu buku? Dešava se i najboljima od nas, a vaš zadatak je da se pobrinete da se on ne oseti posramljeno. Neprijatno seksualno iskustvo sa voljnom osobom je ono koje može da obeleži tok vaše veze.

2. KRITIKOVANJE PARTNERA

Postoji pravi ali i pogrešan način izražavanja želja i potreba kada je reč o seksu. U toku intimnosti sa partnerom možete se poslužiti zvucima i suptilnim gestovima poput jačeg zagrljaja ili strasnog poljupca kako bi partneru stavili do znanja šta vam se dopada. Ako međutim imate da mu saopštite da vam se nešto nije dopalo tokom seksa, poželjno je da to kažete nakon završetka, kao se on ne bi osećao neugodno. Nastojte da ne zvuči kao da je on uradio nešto loše, već da vam se jednostavno položaj ili metoda nisu dopali.

3. POREĐENJE PARTNERA SA NEKIM DRUGIM

Upoređivanje učinka vašeg partnera sa vašim bivšim, je definitivno nešto što ne bi trebalo da radite. Možda je vaš seksualni život sa bivšim bio bolji, ali to nikako ne bi trebalo da kažete svom sadašnjem partneru u nadi da će to popraviti stvari. Čak ni šale na njegov račun ovim povodom nisu poželjne. I pri samom pomenu vašeg bivšeg on će se osetiti nesigurno, a ako tome dodate činjenicu da ga sa njim poredite i govorite da je druga osoba bolja, zaboravite na užitak u krevetu u budućnosti.

4. POSVEĆIVANJE PAŽNJE SAMO SVOJIM POTREBAMA

Biti sebičan u krevetu je definitivno najgora stvar koju možete da uradite tokom intimnog čina sa voljenom osobom. Suština vođenja ljubavi je iskazivanje naklonosti i deljenje osećanja, pa je samim tim logično da potrebe jedne osobe ne smeju biti prioritet. Ako samo uzimate a niste spremni da dajete, takav odnos će neminovno da završi neslavno.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još