IZABERITE IDEALAN DŽEMPER PREMA TIPU GRAĐE: Ko može da nosi široke, a ko uže modele?

Temperature su sve niže što znači da sezona ušuškavanja može da počne, a sa njom i biranje najmekanijeg džempera. Ukoliko želite da iz njega izvučete najbolje, potrebno je obratiti pažnju na: materijal, kroj, dužinu rukava, te izrez.

Džemper prema građi

1. "Jabuka" građa

Trendovi poput naramenica ili zvonastih rukava mogu delovati primamljivo, međutim damama koje imaju šire bokove preporučuje se da ih zaobiđu. Najjednostavniji komadi, u ovom slučaju džemperi, često su i najlepši. Kroj može pratiti liniju tela ili se blago širiti, a u stilizovanju se možete poslužiti trikom delimičnog upasavanja, samo sa prednje strane.

2. "Kruška" građa

Žene koje se prepoznaju u ovom opisu najbolje je da se fokusiraju na izrez, a samim tim pogledi su usmereni na ramena, vrat i lice. V i čamac izrez ističu se u ovom slučaju kao najbolja rešenja, a džemper se može uvući u pantalone visokog struka, kako bi se istaklo ono što treba.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

3. Visina

Visoke dame imaju veliku mogućnost izbora, i da pritom ne moraju da brinu o dužini modela. Stoga, možete razmišljati u pravcu džempera u formi kaputa, uz džins i čizme. U slučaju kraćeg, efekat je najbolji ako se iskombinuje sa zvonastim pantalonama visokog struka. Znajte da je sve u pronalaženju balansa.

4. Sitna građa

Uzak struk ili, još bolje, naramenice ili našiveni detalji koji skreću pažnju neke su od ideja za niže dame. Duži džemperi ne uklapaju se u sliku koju želite da pošaljete, jer višak materijala ume da proguta.

5. Šire poprsje

Iako možda zvuči neobično, ovakva građa lepo se slaže sa užim modelima, kakve su, na primer, rolke, ili džemperi klasičnog okovratnika. Ako se odlučite za prvu opciju, preporučuje se jedno presavijanje.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

6. Ravna građa

Džemperi spuštenih ramena ili asimetrični kroj na vama izgledaju šik.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još