UMETNICI UMETNICIMA: Otvorena prodajna izložba slika sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti

Prodajna izložba radova grupe autora likovne i primenjene umetnosti nazvana "Umetnici umetnicima", u organizaciji asocijacije "Artlink", otvorena je sinoć u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, gde će trajati do 12. decembra.

Izložene su slike i radovi čiji su autori Danica Basta, Mario Điković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Ana Đapović, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković i Nikola Žigon.

Kako je najavljeno, izložba je humanitarnog karaktera, pošto od prodaje slika deo novca ide u fond Artlink asocijacije koja podržava mlade muzičke talente i vizuelne umetnike.

- Ideja je solidarnost i empatija u ovim teškim vremenima. Treba skrenuti pažnju na važnost umetnosti, kreativnosti i podrške talentima. Umetnici su preuzeli inicijativu, podržavaju jedni druge i time pozivaju sve druge da podrže umetnost i umetnike - rekla je umetnička direktorka "Artlinka" Jovanka Višekruna Janković agenciji Tanjug.

Prema njenim rečima, dobronamerni ljubitelji umetnosti mogu da doniraju umetnicima i fondu "Artlink" kupovinom ovih slika.

Prodajna izložba "Umetnici umetnicima" asocijacije Artlink prethodno je bila predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada.

Radovi slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative "Umetnici umetnicima", kojom "Artlink" spaja umetnike različitih oblasti i generacija, iz Srbije i regiona, sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti.

Izvor: Blic.rs/Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još