HRANA U SLUŽBI NEGE: Maska od kefira učiniće suvu kosu i kožu glatkom

Verovatno ste već čuli da je kefir jedna od najzdravijih namirnica, ali možda niste znali da vam on može pomoći i u nezi suve kože i kose.

Kefir možete mazati i na celo telo, a naročito pomaže osobama koje imaju izuzetno suvu kožu na rukama. Najbolji efekat ćete imati ako ga koristite i sa spoljnu i unutrašnju upotrebu.

Maska za lice

Utapkajte kefir na celo lice i sačekajte da upije. Ponovite postupak, sve dok ne vidite da koža više ne upija - to znači da je dovoljno hidrirana, pa isperite mlakom vodom.

Kefirom protiv podočnjaka

Kada vam se naročito ističu tamni kolutovi oko očiju, pomešajte jednu kašičicu limuna i dve kašičice kefira i time natapkajte podočnjake.

Limun pomaže u njihovom izbeljivanju, a kefir u hidrataciji. Isperite mlakom vodom kada sve upije i izgledaćete mnogo svežije.

Maska za kosu

Jednom nedeljno počastite svoju kosu maskom od kefira. Pomešajte pola šolje kefira sa dve kašike maslinovog ulja i nanestite na suvu kosu. Držite pakovanje pola sata do sat vremena, zatim dobro isperite i operite kosu šamponom.

Piling protiv mitisera

Soda bikarbona i kefir čine čuda protiv mitisera. Da biste napravili ovaj domaći piling, pomešajte pola šolje kefira sa kašičicom sode bikarbone. Nanesite na celo lice, a u predelu nosa jače istrljajte. Dobro isperite. Maska od kvasca takođe je odlična u borbi protiv mitisera.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još