In-verzija, Sub-verzija

Iz Miloševe biografije, koju sam skinuo sa Miloševog sajta www.midjor.org.yu, saznao sam da je aktivan u očuvanju tradicionalnih umetničkih - grafičkih disciplina, ali i zainteresovan za istraživanja u novim i savremenim sredstvima i modelima izražavanja u sferi vizuelnih umetnosti -  ne toliko redak spoj proverenih vrednosti klasičnog i traganja za novim mogućnostima, Miloš kao umetnik koristi na sebi svojstven način, kombinujući suprotnosti koje se ne slažu ali se privlače, a sve to radi lako i nenametljivo. 

Grafike iz njegovog najnovijeg opusa, rađene u tehnici kolografije, s neobičnim nazivima: Distorzija, Ekshumacija, Obrni, okreni - ne valja... ali i umetnika koji je otvorio izložbu demonstrirajući proces nastajanja grafike videli smo u sredu, 6. februara u Galeriji ULUS. .

Publici se to svidelo, i odobravanje i podršku dobio je i na samom otvaranju izložbe. Pa kad se na sve to doda da je za vreme samog čina otvaranja izložbe upriličio malu radionicu na kojoj je prezentovao svoj način rada, premestivši svoj "atelje" u galeriju, i na taj način dao poseban značaj samom prostoru galerije, oživevši ga osmišljenim projektom, dobili smo odličnu izložbu.

Mogao si videti tu i odmah kako nastaje kolografija, zatim uzeti pićence, s nekim od dragih sagovornika istomišljenika otići u mirniji kutak galerije i slagati svoje kockice do mile volje, In-verzijraj ih i/ili Sub-verziraj ih, distorziraj ih, obrni ih okreni ih - ne valja... na kraju ipak valja

Izložba traje do 19. februara 2008.

Dragan Kljajić

Pogledajte još