DESETINE DISKVALIFIKOVANE ZBOG UPOTREBE BOTOKSA: U Saudijskoj Arabiji organizovano takmičenje za najlepšu kamilu, prva nagrada 66 miliona dolara

Više od 40 kamila izbačeno je sa tradicionalnog godišnjeg takmičenja za lepotu u Saudijskoj Arabiji, nakon što je utvrđeno da su im njihovi uzgajivači ubrzgali injekcije botoksa, ali i druga kozmetička sredstva. Prva nagrada tog već čuvenog takmičenja je 66 miliona dolara.

Organizatori popularnog takmičenja za lepotu kamila u Saudijskoj Arabiji diskvalifikovali su 43 takmičarke, nakon što je utvrđeno da su primile injekcije botoksa i druga kozmetička sredstva.

Popularni festival kamila pod nazivom "King Abdulaziz Kamel", koji se održava 100 kilometara od prestonice Rijad, šesti put po redu, počeo je početkom decembra. Uzgajivači najlepših kamila se takmiče za novčanu nagradu od čak 66 miliona dolara, prenosi Si-En-En, pozivajući se na Saudijsku novinsku agenciju (SPA).

Uzgajivači su optuženi da koriste brojne metode koje su na tom takmičenju strogo zabranjene kako bi povećali svojim kamilama šansu za pobedu, poput ubrizgavanja silikonskih injekcija, filera, korišćenja gumenih traka kako bi im određeni delovi tela izgledali veći, prenosi SPA.

Ukoliko se otkrije da se vlasnici kamila služili tim sredstvima kako bi pobedili na tom takmičenju, prete im visoke novčane kazne, te se zato obavljaju strogi fizički, ali i klinički pregledi kamila.

Takmičenje vlasnicima donosi ne samo visoku novčanu nagradu, već i priznanje zbog kojeg će kamilu moći da prodaju po većoj ceni.

Kamile su, inače, važan deo saudijske kulure, ali i veliki biznis u toj zemlji.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još