CRKVA GA SE ODREKLA, OSTAJE MU TITULA: Najmlađi španski biskup se oženio autorkom erotskih romana

Najmlađi španski biskup Ksavijer Novel Goma (52) lišen je svih crkvenih zvanja jer se se oženio autorkom satanističko-erotskih romana Silvijom Kabaljolom.

- Kao što je poznato, biskup Solsone Ksavijer Novel Goma, sklopio je građanski brak sa Silvijom Kabaljol, 22. novembra 2021. godine u gradu Surija, u provinciji Barselona. Poznato je da svaki sveštenik koji pokuša se venča, čak i samo civilno, podleže suspenziji - navodi se u saopštenju episkopalne konferencije.

On će zadržati titulu biskupa, ali neće moći da izvršava nijedan zadatak koji ta funkcija nalaže, čak ni pružanje pomoći ili predavanje.

Inače, Goma je bio izuzetno konzervativan crkvenjak koji je podržavao i promovisao rituale kojima bi homoseksualace vraćali na pravi put i egzorcizam. Otvoreno je podržavao katalonsku nezavisnost.

On je u avgustu podneo ostavku iz ličnih razloga, da bi nekoliko nedelja kasnije skandalozna afera sa psihijatrom i autorkom izbila na videlo.

- Zaljubio sam se i želim da sve uradim kako treba - rekao je tada biskup sajtu "Religion digital".

Njegova supruga je 38-godišnja klinička psihološkinja i autorka romana "Pakao Gabrilove požude", koji je ocenjen kao satanističko-erotski. Zbog braka sa ovom kontroverznom autorkom, Novel koji je postao najmlađi biskup u Španiji ikada 2010. godine, sada radi kao agronom.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još