Otvoren 30. sajam nautike

Ovogodišnji jubilarni trideseti Sajam nautike otvoren je juče na Beogradskom sajmu i trajaće do 10. februara, uz učešće 80 domaćih i inostranih izlagača. Sajam, koji se organizuje pod sloganom "Preuzmite kormilo", zvanično je otvorio Ivan Jovanović, kapetan Lučke kapetanije Beograd, koji je potvrdio da je želja organizatora ovog sajma da ukažu na nautički potencijal Srbije i Beograda. 

- Naše dve međunarodne reke su neizmerno bogatstvo i zbog njih i možemo da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju - rekao je Jovanović, dodajući da u Srbiji ima oko 6.000 nautičara, od kojih je polovina iz Beograda. 

Anđelko Trpković, generalni direktor Beogradskog sajma, istakao je da je na Sajmu nautike izloženo oko 60 plovila, različitih vrsta i dimenzija, od luksuznih jahti, glisera i jedrilica, do brodića za dnevne izlete i ribolov. Već prvog dana sajma najveće interesovanje posetilaca izazvale su velike jahte i gliseri, mada se radi o plovilima koja su, zbog cena, dostupna samo malom broju naših građana. 

Na ovom sajmu predstavljena je i oprema za plovila, transport plovila, stabilni i vanbrodski motori, servisna oprema i oprema za marine, ronilaštvo i ribolov. Predstavljaju se i škole jedrenja i čarteri, ima i raznih bazena s pratećom opremom, a promovišu se i nautički časopisi. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a održava se u Hali 2 Beogradskog sajma. Cena ulaznice je 300 dinara, dok je parking 90 dinara na sat.

("Pregled")

Pogledajte još