Onlajn konferencija "Digitalni imunitet za 21. vek" 21. decembra od 10.30h

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije u saradnji sa USAID programom Nova pismenost organizuje onlajn konferenciju pod nazivom „Digitalni imunitet za 21. vek – novi koncept medijske pismenosti“ koja će se uživo prenositi iz Narodnog muzeja u Beogradu 21. decembra 2021. godine sa početkom od 10.30 časova. Publika će događaj moći da prat putem jutjub kanala Ministarstva kulture i informisanja.

Konferenciju posvećenu unapređenju medijske pismenosti u Srbiji otvoriće Slavica Trifunović, pomoćnica ministra za informisanje i medije i Shanley Pinchotti, vršilac funkcije direktora misije USAID-a u Srbiji.

Slika medijskog i digitalnog okruženja znatno se izmenila pojavom široke i intenzivne upotrebe informacionih i komunikacionih tehnologija, što je omogućilo dostupnost izuzetne količine različitih informacija i sasvim promenilo način na koji ljudi dolaze do medijskih sadržaja i na njih reaguju. Danas je veoma značajno svima nama, i u poslovnom i u privatnom smislu, da imamo znanja i veštine da se lako snalazimo u medijskom digitalnom ekosistemu, a medijska pismenost u ovom kontekstu je poput funkcionalne pismenosti dvadeset prvog veka, te je neophodno kontinuirano razvijati i unapređivati znanja i veštine građana.

O tome zašto se medijska pismenost nalazi visoko na agendi međunarodnih organizacija, kako se poslovna zajednica uključuje u teme od javnog interesa, kao i koji sve formati i alati postoje kada je u pitanju osnaživanje roditelja razgovaraćemo sa predstavnicima međunarodnih organizacija, poslovne zajednice i stručnjacima u ovoj oblasti. Ovom prilikom biće predstavljen i priručnik za medijsku pismenost namenjen roditeljima i porodici.

Na konferenciji će govoriti: Ana Šolović, medija monitoring asistent, OEBS; Tamara Koštro Ćurčić, savetnica za medije i komunikaciju, Delegacija Evropske unije; Yosi Echeverry Burckhardt, zamenica direktorke UNICEF-a u Srbiji; Ana Mirković, autorka priručnika „Medijska i informaciona pismenost za roditelje“, suosnivačica i direktorka Instituta za digitalne komunikacije; Dr Ana Martinoli, autorka priručnika „Medijska i informaciona pismenost za roditelje“, producentkinja i redovna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti; Miša Stojiljković, novinar i autor emisije “Tata, ti si lud”; Ana Boroš, senior ekspertkinja za korporativne komunikacije, A1; Natali Delić, direktorka Direkcije za strategiju i digital Telekom Srbija i Tadej Kurepa, menadžer za upravljanje projektima, Inicijativa „Digitalna Srbija”.

Moderatori konferencije su Maja Zarić, rukovoditeljka Grupe za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte iz oblasti medija u Ministarstvu kulture i informisanja i Goran Zarić, menadžer USAID programa “Nova pismenost”.

Pozivamo vas da pratite konferenciju putem prenosa uživo na jutjub kanalu Ministartva kulture i informisanja.

Detaljnu agendu događaja možete pogledati na linku: http://communications.rs/digitalniimunitet/

Pogledajte još