Igra nije bila na nivou potrebnom za polufinale

BEOGRAD, 30. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je posle poraza od Nemačke (2:3) na Evropskom prvenstvu, da njegom tim nije mogao da održi nivo igre potreban za plasman u polufinale šampionata.

"Igrali smo mnogo bolje nego juče protiv Turske, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Nemačka. Jednostavno, nismo bili spremni na način koji zahteva ovakvo takmičenje. Bilo je nemoguće održati potreban nivo igre, nismo odradili posao kako treba, a rezultat je to što nismo u polufinalu", rekao je Terzić novinarima u Katovicama.

Terzić je dodao da, uprkos neuspehu, smatra da će Srbija ostati u vrhu evropske odbojke.

"Srbija mora da ostane jedna od vodećih reprezentacija u Evropi, a kako ćemo to uraditi, dogovorićemo se kad dođemo u Beograd", zaključio je on.

Maja Ognjenović ocenila je da bi, prema prikazanoj igri, bilo nezasluženo da je Srbija pobedila Nemačku.

"Katastrofalno smo počele utakmicu. Opet nam se obilo o glavu to što izgleda ne umemo da igramo protiv disciplinovanih ekipa. Imale smo ogromnu želju za pobedom, ali, jednostavno, nije išlo. Bilo bi nezasluženo da smo pobedile, Nemice su igrale besprekorno. Možda je ovo naš trenutni maksimum", kazala je ona.

Jelena Nikolić ocenila je da su nemačke odbojkašice osvojile sve važne poene.

"Nemačka je zasluženo pobedila, jer je u važnim trenucima bila bolja od nas. Svaki set smo počinjale loše, pa smo morale da stižemo protivnika. Pokušaćemo sutra da se časno oprostimo od prvenstva", rekla je Nikolićeva.

Jovana Brakočević kazala je da je cela ekipa razočarana zbog neuspeha.

"Nismo bile na nivou zadatka. U drugom i trećem setu smo mislile da se vraćamo u staru formu, ali nismo uspele da se izvučemo. Imale smo dosta oscilacija, ali verujem da će biti bolje u budućnosti", istakla je ona.

Reprezentacija Srbije sutra od 15 sati u poslednjem kolu druge faze EP u Katovicama igra protiv Italije.

Pogledajte još